Green Park Dames selectie weer van start

14-08-21 Fortissimo DS1 – Green Park DS1 37-31 (13-11) (25-23)

Aalsmeer – Afgelopen seizoen kwam er zoals bij zoveel sporten al vroeg een abrupt einde aan de competitie. Green Park Dames 1 had toen met 2 overwinningen uit 3 wedstrijden een goede start van het seizoen ondanks de wetenschap dat het seizoen zwaar zou worden. Het jonge team onder leiding van coach Herman Schaap had als doelstelling behoud in de 1e Divisie.

Voor het seizoen 2021-2022 staat deze doelstelling nog steeds. Het team is nauwelijks veranderd en staat te popelen om weer te beginnen. Vanaf begin Augustus is de zaaltraining hervat. Voor de groep staat dit seizoen een andere coach, Alex Plum. In totaal was de Wageninger negentien jaar actief voor Hastu. Eerst als speler, daarna als coach en trainer.

Vandaag start het pre-season zoals dat zo mooi heet. Oefenwedstrijd tegen eredivisionist Fortissimo uit Cothen, direct een stevige graadmeter. 3 x 25 minuten. Aalsmeer gaat voortvarend van start, speelt gedurfd en de wedstrijd gaat gelijk op. Fortissimo is wel scherp in de break en maken daarmee een klein verschil naar 13-11. Het is aankijken hoe het conditioneel er voor staat. Bij Aalsmeer nog een aantal afwezigen, dus voor de overgebleven dames is het gelijk volop aan de bak. Ook in het 2e deel van deze wedstrijd weinig verschil. Aalsmeer haakt aan en legt een prima partij op de mat. Leuk om naar te kijken, ook voor het thuispubliek wat via de livestream weer kan mee kijken. Met een 25-23 tussenstand rusten we opnieuw. Nog één keer opladen, voor de 3e helft, iets waar onze dames normaliter geen probleem mee hebben. Fortissimo loopt uiteindelijk iets verder uit naar een 37-31 overwinning. Prima uitslag voor een eerste wedstrijd, het geeft vertrouwen naar het nieuwe seizoen. Volgende week oefenen we thuis tegen VZV 2.

Doelpunten : Britney Fanger 10x, Lisa Hölscher 6x, Noël Reus 4x, Nanda Jansma 3x, Renée de Rooij 2x, Amber van der Lans 2x, Simone Balijon 2x, Robin Sahalessi 2x

Leave a Reply