Green Park Dames 1 pakt volle winst in Bloemhof

19-09-20 Green Park DS1 – MHV’81 DS1 26-23 (12-11)

Millse Handbalvereniging ’81. De dames uit het Land van Cuijk komen dit jaar voor het eerst in de geschiedenis van de club uit in de 1e divisie. Vorige week verloren ze thuis van E&O. Ook onze wedstrijd ging verloren, dus voor beide teams belangrijk om punten te behalen en niet direct achterop te raken. Rare gewaarwording, de kantine is dicht, frisdrank verkrijgbaar in de hal. We zullen het er mee moeten doen. Ondanks alle regelgeving komt er toch nog wel wat publiek af op deze wedstrijd. Nieuwsgierig naar het nieuwe team, nieuwsgierig naar de wedstrijd van vandaag.

1e helft. Het is allemaal weer even wennen, de geluidsinstallatie laat het even afweten, dus we starten zonder het afroepen van de namen. Green Park neemt het initiatief met goals van Noëlle Reus en Britney Fanger. Dat is een lekkere start, heel anders dan vorige week waar we direct achter de feiten aanliepen. Hoe anders is het nu. We zien veel beweging, stevige duels en mooie acties. Belangrijk is om scherp te blijven, de eigen kansen af te blijven maken, te blijven scoren. En dat lukt aardig. We zien een gelijk opgaande wedstrijd waar MHV’81 goed kan bij blijven. Halverwege de 1e helft lopen we tegen wat tijdstraffen aan. MHV’81 maakt daar gebruik van en zo staan we ineens met 7-9 achter. Gat mag niet groter worden. Na een goede redding van Ashley de Munck kan Lisa Hölscher tot 2 maal toe aanleggen. We rusten uiteindelijk met een 12-11 voorsprong na een late goal van Sonja van Wechem.

2e helft. We gaan er nog maar eens goed voor zitten. Er zit genoeg spanning in deze wedstrijd. Hier vallen punten te verdienen en de wedstrijd is nog lang niet gelopen. Beide ploegen zullen voor de volle winst moeten gaan. Spanning in het veld, spanning aan de lijn, spanning op de tribune. Alles wat het spelletje zo mooi maakt. MHV’81 start furieus, die willen het verschil maken. Onder aanmoedigen van de beide fanatieke coaches weten de meiden uit Brabant de score weer om te draaien en zelfs naar 2 doelpunten verschil te tillen. Nu is het opletten, verder laten uitlopen is dodelijk. Maar de Aalsmeerse machine draait ook lekker, Rozemarijn Alderden en Britney Fanger tillen de stand weer naar een voorsprong. In de verdediging wordt er gebikkeld, het gaat er stevig aan toe. Beide scheidsrechters hebben hun handen vol om het spel goed te blijven leiden, soms heb je ogen in je achterhoofd nodig. Bij een 21-21 stand missen we een penalty en een vrije kans. MHV’81 weet er echter dit keer geen gebruik van te maken en zo kunnen we alsnog uitlopen naar een marge van 3 punten. MHV’81 zet het spel vast, mandekking op Rozemarijn en Lisa. Het helpt heel even, maar is niet voldoende. Als Nanda Jansma de veilige 26-23 scoort is de wedstrijd gelopen. Aalsmeer trekt de overwinning over de streep. En dat voelt als heel erg lekker. Volgende week naar VOC.

Doelpunten : Britney Fanger 8x, Sonja van Wechem 4x, Rozemarijn Alderden 4x, Nanda Jansma 3x, Lisa Hölscher 3x, Noëlle Reus 2x, Simone Balijon 1x en Cinthya van Wort 1x

Leave a Reply