Green Park Dames 1 heeft een lastige start in Eindhoven.

12-09-2020 PSV Eindhoven DS1 – Green Park Aalsmeer DS1 35-22 (15-7)

We gaan even terug naar Maart dit jaar. Dames 1 van Green Park degradeert uit de 1e Divisie. Maar dan slaat de Corona toe, competitie wordt stil gelegd en de stand wordt bevroren. Lijfsbehoud is het resultaat voor het nieuwe seizoen. PSV Eindhoven eindigt als 4e. We treffen elkaar nu maanden later weer. Green Park Aalsmeer is verjongd, bouwen aan een nieuw team. Het zal soms lastig worden, dat weten we op voorhand, maar hebben genoeg vertrouwen in de Coaching en de meiden.

De bus vanuit Aalsmeer vertrekt op tijd. Mondkapjes mee, want dat is verplicht. Toch een rare gewaarwording. Uw verslaggever rijdt er met de auto achteraan. Bestemming Sporthal De Tempel, het is niet druk op de autobahn, het gaat allemaal voorspoedig. Inchecken in de sporthal en plaatsje zoeken op de tribune. PSV bouwt ook aan een nieuwe ploeg en die hebben voor dit jaar ambities.

1e helft. Oplopen is altijd leuk. Maar volgende keer wel zwaaien Dames. De hal is wat donker en warm. De deuren staan open voor wat extra ventilatie. We starten voorzichtig, het is wennen, misschien wat spanning bij de meiden, het gaat nu gewoon weer om de punten. PSV neemt het initiatief. Niet overtuigend, maar wel voldoende om Aalsmeer op een achterstand te zetten. We krijgen kansen, maar zijn niet scherp in de afwerking. En dan wordt dat aan de andere kant afgestraft. PSV neemt langzaam afstand. Het gat wordt groter, te groot, in de eerste 15 minuten. Time Out Aalsmeer. Coach Herman roept de meiden bij elkaar. Even pas op de plaats. Even de koppen bij elkaar. Aalsmeer krabbelt op en kan de stand enigszins verkleinen. Als toeschouwers hebben we overigens niet te klagen over het spel, maar PSV is gewoon verder in de ontwikkeling. Ruststand 15-7.

2e helft. We gaan er maar eens goed voor zitten. De rechterhoek van PSV, met het linkerhandje, is gevaarlijk. Maar ook bij Aalsmeer begint het beter te lopen. Met wat meer lef, met wat meer bravoure, kunnen we misschien de wedstrijd een beetje kantelen. Althans dat is de hoop. Wedstrijd gaat gelijk op tot halverwege de 2e helft. Dan neemt PSV toch weer wat meer afstand. We lopen tegen wat tijdstraffen aan, komen in ondertal en daar maken ze dankbaar gebruik van. We moeten de punten in Eindhoven laten …. Nog wel, maar zoals eerder gezegd, genoeg potentie. De bus gaat terug naar Aalsmeer. Wij sturen richting Emmen, de puppies van de B spelen daar morgen een toernooi. We slapen in een herberg in Ellertshaar. De vraag van vandaag … Wie was Ellert?

Doelpunten : Britney 5x, Sonja 4x, Nanda 3x, Danila 3x, Rozemarijn 2x, Lisa 2x, Noëlle 1x, Robin 1x en  Renée 1x

Leave a Reply