Green Park Aalsmeer Heren A SparkassenCup.

Green Park Aalsmeer Heren A 4 en 5 januari naar de SparkassenCup,

Op vrijdagavond startte de training om 16.30 uur. Waar zijn Ian en Destin? Aiiii, ziek en geblesseerd: dat is jammer, die gasten kun je er in Duitsland juist goed bij hebben. Na de training pasta gegeten in de kantine (goede actie Mark!) en daarna richting Menden, een kleine 3 uur rijden. Zaterdagochtend 8.30 uur: eerste wedstrijd tegen Letmather TV. Vanaf de eerste seconden Niko in de mandekking, lekker dan: je rijdt 300 km en dan krijg je mandekking…….. pffff. Wai loste het snel op door met 7 veldspelers te gaan spelen: terug van achterstand naar 3 punten voor (9-6), terug naar 9-9 en daarna keurig een kleine voorsprong. Na 25’de eerste winst van 14-12 op het bord en tevreden van het veld af. Timo had 6 stops en het spel was bij vlagen goed op orde. Veel publiek was mee gekomen en moedigde de jongens fel aan, mede om het Duitse publiek een beetje te compenseren.

De tweede wedstrijd tegen Bad Schwartau. Oeps, 10 á 20 kg zwaarder, 5 á 15 cm langer en dus de eerste 10’ geïmponeerd op het veld: 13 missers in 12 minuten zet je op 9-3 achterstand en dan is de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Dat je in de resterende tijd 11-11 gelijk opgaat, betekent dat je met 20-14 verliest en dat je heel ontevreden van het veld komt. Er had meer in gezeten………

De derde wedstrijd was tegen de Mecklenburger Stiere Schwerin. Zelf achter de wedstrijdtafel, dus niet meegeschreven en dan is het moeilijk om een goed beeld terug te halen. Het was heel spannend, scores om en om en in de laatste 10 minuten diverse keren gefopt door de scheidsrechters. In mijn optiek onterecht verloren, benadeeld.

Door de twee nederlagen kwam er extra druk op de vierde wedstrijd te liggen: bij winst door naar de zondag-tussenronde (in ieder geval nog twee wedstrijden), bij verlies koffers pakken en met tranen naar huis. De tegenstander was Ferndorf. Alles nog verloren, dus er lagen mogelijkheden: eindelijk werden de eerste kansen er vanaf het begin ingegooid, dus in mum van tijd stonden onze jongens voor met 9-5 na 10 minuten spelen. Langzaam werd het verschil wat groter, begon Wai door te wisselen en stond er na 25’ een keurige 19-11 overwinning op het scorebord. Timo en Cody pakten ieder 5 ballen, Christiano goed op dreef: goed gedaan, derde in de poule van 5 geworden. Door de uitslagen van de andere wedstrijden zat de tweede plaats er net niet in, dus startten de mannen een dag later met 0 punten, twee minder dan de eerste twee in de poule. (de uitslag van de poulewedstrijd wordt meegenomen).

’s Middags om 13.00 uur waren de mannen klaar, waarna er gezamenlijk werd gezwommen, in een xxl-restaurant megahamburgers en schnitzels werden gegeten en werden de voetjes nog tot 00.15 uur van de vloer gedanst op het toernooifeest.

De eerste wedstrijd op zondag was tegen Ratingen TV, de ploeg welke ook zonder punten door was gegaan naar de tussenronde. De boys waren redelijk fit uit bed gerold, want na 6’ spelen was de stand 5-2, na 15’ 9-5 en uiteindelijk stond er 16-8 winst op het scorebord. De tegenstander was vooral niet opgewassen tegen de power van Jesse die er maar liefst 9 ballen ingooide.

De tweede wedstrijd was tegen Eintracht Hagen: ongeslagen uit de voorronde gekomen, de wedstrijd ervoor gelijk gespeeld tegen Bad Schwartau. Dat zou een lastige kluif worden! De eerste goal kwam van Jeromy vanuit de linkerhoek, maar daarna was het 5 keer Eintracht Hagen. In de eerste 10 minuten was er veel te veel ontzag voor de Duitsers, werden de kansen gemist en af en toe een bal verrommeld. Met een 5-1 achterstand besloot Wai tactisch in te grijpen en met 7 veldspelers te gaan spelen. Waar Aalsmeer de ballen er nu wel ingooide, daar bleven de Duitsers een zestal minuten wat minder presteren. De verdediging stond uitstekend, dus het was geen wonder dat de stand na 16’ 7-6 werd: het Duitse publiek knipperde even met de ogen, wat gebeurde er? ….

In de resterende minuten vervielen de Aalsmeerders in het missen van kansen, het pakken van tijdstraffen (blijkbaar mag toch niet alles in Duitsland 😊) en het leiden van balverlies. Kortom een terechte nederlaag tegen een goed spelend Eintracht Hagen van 15-9.

Met deze partij was duidelijk dat de kwartfinale aan de neus voorbij ging, werd er gedoucht en met een rugzak vol ervaring weer naar Nederland gereisd.

Even de balans opmaken: Timo en Cody goed gekeept, verdedigend stond het af en toe beresterk, aanvallend werden in vrijwel alle wedstrijden te veel kansen gemist. Waar de Duitsers iedere beweging naar het doel maken, doen wij er wat langer over. Onze jongens handballen tactischer en technischer, echter zijn fysiek nog wat aan de magere kant 😊. Onze snelle midden-uit en eerste fase zijn soms sterke wapens. Wel zes prachtige wedstrijden met weerstand gehandbald, kon dat maar iedere week!

Leave a Reply