Green Park Aalsmeer heren 2 wint topper tegen E&O heren 1.

Al een week werd er uitgekeken naar de strijd tegen E&O heren 1 uit Emmen en op zondag 17 november was het ’s middags zover: heren 2 (5e op de ranglijst) speelde onder toeziend oog van meer dan 130 toeschouwers en livestream tegen de koploper van de eredivisie. E&O was nog ongeslagen, speelt attractief handbal en is doorgegroeid naar een serieuze titelkandidaat want 8 keer winnen en 2 keer gelijk? Dan doe je het uitstekend.

Na de serieuze warming-up startte de wedstrijd, waarin E&O de eerste 10 minuten iedere keer op voorsprong stond: via 0-1, 0-2, 2-3 en 3-5 kwam Green Park Aalsmeer voor het eerst op gelijke hoogte (6-6). In de eerste 12 minuten had vooral Kevin de hoofdrol: met vier missers en drie goals was hij nadrukkelijk aanwezig en gaf daarmee ook de intenties van de Aalsmeerders duidelijk aan. Aanvallen!

Het team van Djordje had er duidelijk zin aan en was goed voorbereid op de aanvalskracht van de Emmenaren. Verdedigend werd er hard gewerkt en als er al een bal doorkwam, dan stond Gaby een aantal keren prima opgesteld. Langzamerhand komt de oude vorm er weer aan en hij bleek samen met Mark een flinke sta in de weg voor de groen-witten die meer en meer moeite kregen om hun doelpunten te scoren. De stand ging gelijk op tot 11-11 (goals van Kevin, Joris, Don en Niko), maar daarna viel het eerste gaatje: Don via de onderkant van de lat (boem!) en Leon naar 13-11, en even later 14-12 door weer Don. Djordje nam met nog 2’ te spelen een time out om de laatste twee minuten te bespreken en ‘ongeschonden’ de rust te halen. Via een prachtige beweging werd Jeromy in de linkerhoek vrijgespeeld (15-12) en kon Niko in de daaropvolgende aanval van E&O de bal onderscheppen en in de break scoren 16-12. In de laatste 15 seconden voor de rust werd het nog 16-13, maar tevreden werd er gerust door de Aalsmeerders. Met veel inzet en intelligent handbal werd de koploper bestreden en hun spel ontregeld, en was de voorsprong een goede afspiegeling van de eerste helft.

In de tweede helft pakte Green Park Aalsmeer de draad weer op: vanuit een hechte verdediging snel omschakelen en slim aanvallen!! De eerste 5 minuten kon E&O nog aanhaken, maar zelfs met een aantal keer overtal lukt het de Emmenaren om de afstand te verkleinen. Sterker nog, waar Aalsmeer bleef scoren daar haperde de Groen-witte machine. Via 19-15 (goals van Jeromy, Leon en Don (na een slimme sper van Floris)) werd er daarna uitgelopen naar 22-16 na 11’ spelen. Gaby stopte een strafworp, Lars en Floris mochten even met 2” naar de kant maar niets kon Aalsmeer hinderen in hun aanvalsdriften: na 14’ spelen nam E&O een time out (stand 25-17) maar dat had geen effect. Don liep na een prachtige steel zelfs een break, Niko nog een break en Kevin weer met een verwoestend afstandsschot tekenden 28-17 aan. Het verzet van de Emmenaren was daarmee wel gebroken, maar ze zetten nog één keer aan door met 7 veldspelers te gaan spelen. Djordje nam snel een time out om de verdediging opnieuw te instrueren waardoor E&O niet meer het verschil kon goedmaken. In de resterende 8 minuten gebeurde er nog een aantal fraaie dingen: de vlieger van Niko—Jeromy mislukte, Floris scoorde nog uit de kleinst mogelijke hoek de 31e, de prima keepende Gaby gooide op het lege doel maar de keeper van E&O onderschepte hem met een prima actie, Niko zag zijn inzet op de binnenkant van de ene paal en daarna via de andere paal er uit gaan, Armando miste helaas een strafworp maar maakte dit goed door een fraaie bal vanaf de cirkel te scoren en de uitsmijters waren voor Lars en Niko: Lars scoorde vanaf de linkeropbouw zoooooo hard dat de keeper alleen het inslaande geluid van de bal in de kruising heeft gehoord (bal niet gezien 😊) en met nog 4 seconden te spelen schoot Niko van 18 meter met een stuit de 34-23 eindstand binnen. Een klaterend applaus rolde van de tribunes over het veld, zowel voor Green Park Aalsmeer als ook voor E&O: een prima wedstrijd van twee goed spelende ploegen, waarbij de Aalsmeerders deze wedstrijd de absolute overhand hadden!

Komende zaterdag (23-11-19) de thuiswedstrijd tegen Hellas in de Bloemhof, aanvang 20.45 uur. Be there!!

Leave a Reply