Green Park Aalsmeer Handbal Dames heeft technische staf 2022-2023 compleet

Kees Toonen is met ingang van het nieuwe handbalseizoen de trainer/coach van de handbalsters van Green Park Aalsmeer. Toonen heeft veel ervaring als trainer/coach. “Na een kleine break als trainer te hebben gehad, heb ik veel zin om weer aan de slag te gaan met een team. Deze club en de groep meiden stralen plezier uit en hebben absoluut de wil om stappen te zetten”. Toonen houdt van het aantrekkelijke snelle handbalspel en dat is precies wat wij als verenging willen spelen. Het eerste team komt uit in de 1e divisie en het 2e team in de Hoofdklasse. Beide teams zullen door Toonen worden getraind. De komende weken zal hij veel wedstrijden van zijn nieuwe club bezoeken. Als Green Park Handbal Aalsmeer zijn wij blij met zijn komst en kijken uit naar een mooie en succesvolle samenwerking.

 

Toonen is blij dat men een paar ervaren speelsters aan boord heeft weten te houden. Voor het overige bestaat de groep uit heel veel jonge speelsters waarvan de meeste nog geen 20 jaar zijn, maar wel fanatiek zijn en karakter hebben. “Het bestuur heeft mij aangesteld om een team op te bouwen, maar wel een team waarin alle selectiespeelsters een bijdrage en inbreng in hebben. De druk van het presteren moet over zoveel mogelijk schouders worden verdeeld. Een team kan niet afhankelijk zijn van drie/vier dragende speelsters en dat de rest dan maar kijkt wat ze doen. Iedereen moet ervoor zorgen dat het voor de andere makkelijker wordt om te spelen. Vanuit de eigen kwaliteiten zal iedere speelster een bijdrage moeten hebben binnen het team”. Binnen de twee selectie teams zijn nog enkele posities niet ingevuld en wij zullen als vereniging goed om ons heen kijken om ook deze plekken voor de komen jaren in te vullen.

 

Naast Toonen is ook Marieke Stammes als assistent coach aan de technische staf toegevoegd. Stammes en Toonen vormden ook bij andere verenigingen een goed duo. Peter Tier de huidige trainer van de dames pakt zijn oude liefde weer op en wordt keeperstrainer bij de dames. Begin dit jaar liet de vereniging weten zich meer te willen richten op een duurzame invulling van het verenigingsbeleid. Volgens bestuurslid Rob Straathof is met de samenstelling van de nieuwe technische staf een eerste stap gezet. “Vanzelfsprekend zullen we niet in één keer alles hebben geprofessionaliseerd, maar met de samenstelling van deze technische staf hebben we zeker een grote sprong gemaakt” licht Straathof toe. “We willen focussen op de professionalisering van de dameskant. Daarbij hoort dat we als vereniging een aantal zaken goed moeten faciliteren. Zo wordt er geïnvesteerd in een nieuw eigen krachthonk en is wordt er ook gekeken naar de medische begeleiding. Daarmee scheppen we ook op fysiek en medisch vlak de randvoorwaarden die nodig zijn om in de middenmoot van de 1e divisie mee te draaien”.

Welkom Kees en Marieke.

 

 

Leave a Reply