Green Park Aalsmeer HA2- DIOS HA1

De wedstrijd van vandaag begon zo vroeg dat de coach maar vast de nacht in Aalsmeer had doorgebracht. Weer met de inmiddels bekende versterking uit de B2 trof de HA2 DIOS, een team waarvan ze de vorige keer ruim gewonnen hadden, maar wat soms tot verraderlijke gemakzucht kan leiden. Dit was echter niet het geval. De openingsdoelpunten waren voor Aalsmeer, pas na 8 minuten spelen viel het eerste tegendoelpunt, 5-1. Er werd gecoacht op een actieve verdediging en dat werkte goed. DIOS kwam maar moeilijk tot scoren, had ook wel wat pech met paar keer een bal op de paal, terwijl Aalsmeer vooral vanuit de opbouw vaak het doel trof. Na 20 minuten stond het een comfortabele 15-3. Hierna kwam Aalsmeer even in ondertal door een tijdstraf, maar ze bleven goed spelen dus dit leverde geen problemen op. DIOS scoorde incidenteel, o.a. uit een penalty, maar het team van Green Park was duidelijk de sterkere partij. Na een goede eerste helft werd er gerust bij een stand van 24-6.

De tweede helft kon Aalsmeer verder uitlopen, zelfs na nog een keer een tijdstraf, naar 33-6. De veldspelers die in de eerste helft nog niet gescoord hadden, verzilverden allebei in de loop van de tijd een penalty, zodat iedereen minstens 1 doelpunt achter z’n naam kon noteren. Na het 40e doelpunt (40-8) verslapte de aandacht even en kon DIOS in korte tijd 3 keer scoren (42-11), maar daarna stond de verdediging weer en werd er door Green Park zowel vanuit de break als vanuit mooie combinaties vanuit allerlei posities (inclusief vlieger van Thomas) gescoord. Om écht iedereen een de gelegenheid te geven om een doelpunt te maken, mocht de laatste paar minuten keeper Kik mee in de aanval, wat resulteerde in het 53e doelpunt. Het eindsignaal klonk vervolgens bij een stand van 54-14. Hierna was er inmiddels volgens traditie taart, maar moesten een aantal spelers zich ook alweer snel klaar maken voor nog een wedstrijd met een ander team. Volgende week speelt de A2 een uitwedstrijd tegen Vrone.

Doelpunten (met bij voorbaat excuus als het er bij iemand 1 meer of minder was): Thomas 17, Lars C. 11, Jort 8, Luca 6, Julian 5, Anvar 3, Jelle 2, Lars K. 1, Kik 1.

Leave a Reply