Green Park Aalsmeer DS2 – Celeritas

Op zondag 29 oktober 2023 betraden de Dames 2 van Green Park Aalsmeer en de Dames 1 van Celeritas het handbalveld voor een enerverende confrontatie. Beide teams hebben in de competitie nog niet eerder tegen elkaar gespeeld dus een favoriet was van tevoren niet te bepalen. De wedstrijd begon voor Green Park dames met een moeizame start. Beide teams streden om controle over het spel, maar mede door veel technische fouten en ongelukkig in de afronding, was het handbalniveau van de eerste helft niet op zijn hoogtepunt. De wedstrijd verliep gelijk op, met zowel Green Park Aalsmeer als Celeritas die probeerden hun stempel op de wedstrijd te drukken. Verdediging was sterk aan beide kanten en doelpunten werden schaars. Bij de rust stond Greenpark Aalsmeer voor met een bescheiden voorsprong van 10-7.

Tijdens de rustpauze werd er in de kleedkamer van Green Park Aalsmeer een tactiek besproken om de wedstrijd in hun voordeel te kantelen. Terwijl de speelsters genoten van een verfrissend sinaasappelsapje, werden de strategieën uitgestippeld om het spel naar een hoger niveau te tillen.

De tweede helft toonde een duidelijke verandering in het spel van Green Park Aalsmeer. Ze begonnen met meer tempo te spelen en zetten de verdediging van Celeritas onder druk. Het resultaat was dat ze snel een grotere voorsprong opbouwden. Met een aantal razendsnelle break-outs en doelpunten vanuit verschillende posities in het veld, begon Green Park Aalsmeer een voorsprong op te bouwen die steeds groter werd. Het eindsignaal klonk met een overtuigende overwinning voor Green Park Aalsmeer, met een eindstand van 27-14.

De dames van Aalsmeer slaagden erin om na een moeizame start hun spel te verbeteren en een dominante tweede helft te spelen. Deze overwinning is een resultaat vastberadenheid en teamwork.

Volgende week staat er wederom een thuiswedstrijd op het programma. Op zondag 5 november om 12:15 barst de strijd los tegen Zaanstreek Dames 1.