Geweldige inzet B2 boys

Zondag 10 januari vertrok het jongens B2-team al om 7.45 uur richting Panningen (Noord-Limburg) om aan te treden tegen het sterke B1 team van Bevo. Na een eerder gelijkspel en verlies – in deze competitie spelen de teams vier keer tegen elkaar – dus weer een mogelijkheid om een keer te winnen. Dat het lastig zou worden was wel duidelijk, want de B1 van FIQAS moest vrijwel gelijktijdig spelen in de Bloemhof. Dat betekende dat Joris en Patrick met B1 meededen en dat Joost (uit de C-jeugd) toegevoegd werd aan de B2. In afwezigheid van coach Rob was Wai naar Panningen afgereisd om de coaching op zich te nemen.

Wai had zich goed laten informeren door de spelers en besloot de jongens in een offensieve dekking te laten verdedigen. Wel vermoeiend, maar het werkte uitstekend: Bevo kon haar opbouwers moeilijk in stelling brengen (Quinten deed het prima!), waardoor er een bijzonder leuke eerste helft voor de beide teams en in ieder geval het FIQAS publiek ontstond. Het hard werkende FIQAS-team kon goed bijblijven en via het scoreverloop van 2-1 (2′) en 5-5 (7′) kwamen ze zelfs op voorsprong 8-10 in de 10e minuut. Bevo schakelde even een tandje bij en pakte het initiatief terug waardoor zij op een 15-14 voorsprong kwamen. Onder aanvoering van Niko kwam FIQAS Aalsmeer weer terug tot 16-16 en via 18-17 werd het 19-19 bij rust. Dacht iedereen, maar volgens de wedstrijdtafel was de ruststand 20-19 voor Bevo. Beetje jammer dat de scheidsrechter de stand zelf niet goed bijhield, want hierdoor werd er een doelpunt onterecht toegekend.

De tweede helft startte met een bekend verschijnsel, namelijk dat Niko mandekking kreeg. Hierdoor was het zoeken naar de beste oplossingen om aanvallend toch te blijven scoren. Het harde werken werd beloond want na een 22-22 stand werd het na 10 minuten tweede helft 24-23. Helaas kwamen nu ook de tijdstraffen, mede door de vermoeidheid, en kon Bevo stukje bij beetje afstand nemen en stond het na 20 minuten 32-26. De pijp was helemaal leeg aan Aalsmeer kant want in de resterende 10 minuten werd er nog maar 2 keer gescoord, terwijl de tegenstander er nog vier in gooide. De eindstand was 36-28 in het voordeel van Bevo.

Een verdiende overwinning, maar wat hebben we genoten van de inzet van de FIQAS-boys en het vertoonde spel: slim aanvalsspel onder aanvoering van Niko die alle spelers in stelling bracht om te scoren (Olaf 5, Sam en Poncke ieder 1, Maus en Joost ieder 2, Quinten 3 en Ian 4) en de rest zelf maakte (11). Verdedigend stond de mix tussen 3:2:1 en 5:1 dekking als een huis waarin vooral Quinten opviel. Mooi om te zien dat het team het verdedigend oploste, terwijl Bevo het verdedigend alleen maar kon doen door Niko mandekking te geven. Zo doortrainen en dan volgen er dit seizoen absoluut nog punten! Publiek, Wai en Joost bedankt voor de verre reis naar Panningen.