Energiek DS1 houdt het net niet vol

Zaterdagavond is de Bloemhof donker, maar in hal 2 is het levendig. De enige wedstrijd van deze avond DS1 tegen ZAP DS2 (nr4)

Aalsmeer geplaagd door blessures en nog zoekende naar hun vorm. Een mooie rol weggelegd voor de 2 debutanten uit de B: Ruby en Maureen. Opbouwers met een energiek spel.
En zo beginnen we ook. ZAP wint de tos en opent de score, en daarna laat Aalsmeer van zich horen met snelheid en energiek spel. Lopen voorzichtig uit naar 4-1 voorsprong. ZAP blijft aanhaken, maar Aalsmeer weet in de laatste seconden te scoren en gaat rusten met 11-10 voorsprong.

Strijdlustig komen de dames uit de kleedkamer. De verdediging staat als een huis, de keepers houden het doel dicht en de dames lopen uit tot een comfortabele 5 punten voorsprong 19-15.
En dan wordt het stil aan Aalsmeerse kant. Het loopt niet meer, ballen gaan er niet meer in en de verdediging laat ZAP te veel ruimte. ZAP, bekomen van het energieke spel, herpakt zich en maakt dankbaar gebruik van de haperingen bij Aalsmeer. De laatste 10 minuten wordt een verhit spel met zelfs nog een rode kaart aan de kant van ZAP. Maar het maakt niet meer uit, de punten gaan mee naar Breezand. 19-23

Doelpunten: Ruby 5, Chinouk 4, Nina 4, Danila 2, Noa 2, Carlijn 1, Femke 1