Eindelijk winst voor Green Park DS1

22-02-23 Green Park DS1 – OBW DS1 21-16 (8-8)

Het laatste verslag van onze DS1 dateerde alweer van begin December. Uw vaste reporter had wat andere afspraken en eerlijk gezegd, ik heb de verre uitwedstrijden aan mij voorbij laten gaan. Zeven uur op en neer voor een wedstrijd om er met dikke cijfers af te gaan was voor mij zelfs te veel van het goede.

Vandaag nieuwe kansen, thuis in de Bloemhof. Ik heb er toch wel weer zin in. DS2 heeft gisterenavond al gespeeld, dus voldoende dames op de bank vandaag. Bij de uitwedstrijd in Zevenaar aan het begin van het seizoen was het volle bak, veel publiek en uiteindelijk een 26-19 nederlaag. Bij Aalsmeer is er inmiddels veel veranderd. Kees-jan Jongkind staat nu aan het roer en dat moet een positief effect te weeg gaan brengen. Coachen om te winnen.

1e helft. OBW opent de score, maar het is Aalsmeer wat het initiatief naar zich toe kan trekken. Het ziet er verfrissend uit, gelukkig is ook het blessureleed achter de rug, dus genoeg opties om ook posities te wisselen. Het werpt z’n vruchten af. Aalsmeer neemt de leiding, maar het gaatje wordt nimmer groter dan 2 doelpunten verschil. Voor rust komt OBW toch langszij. We rusten met een 8-8 tussenstand.

2e helft. Het is altijd afwachten hoe onze dames uit de kleedkamer komen. Te vaak trokken ze na een goede eerste helft aan het kortste eind. Vandaag is het anders. Er wordt scherp gespeeld, de patronen lopen en de gaatjes in de Zevenaarse verdediging worden gevonden. Aalsmeer kan nu wel het verschil maken. Bij een 15-13 voorsprong pakt Dyanne van Langeraad een mooie break. Wat mij betreft de kanteling in de wedstrijd. Stap voor stap bouwt DS1 de voorsprong verder uit naar een 21-16 winst. Een klein feestje in De Bloemhof, eindelijk van die hatelijke -2 punten af.

Doelpunten: Kymani (5), Maxine (4), Nanda (3), Gwen (3), Esmee (2), Denise (2), Renée (1), Tessa (1), Bente (1)

Leave a Reply