DS1 pakt weer verlies ….

04-02-23 Green Park DS1 – Quintes/VVW DS1 24-26 (10-12)

Dat het niet goed gaat met de Dames afdeling van Aalsmeer is inmiddels wel een gegeven. DS1 wist tot op heden slechts één duel te winnen en door eerder opgelegde strafpunten door de bond staan we nog steeds op een zeer hatelijk nul punten. Is het spel dan zo slecht? Nee, zeker niet, maar onvoldoende om de tegenstander de wil op te leggen. Toch zijn er vandaag ook weer kansen, VVW uit Wervershoof komt op bezoek. Gelukkig is e rook vandaag nog wat publiek, Heren 3 heeft zojuist voor ons gespeeld.

1e Helft. Aalsmeer neemt voorzichtig de leiding in de wedstrijd via Nanda en Nina. Dat is in ieder geval een goede start, al hebben we dat dit seizoen wel vaker gezien. Ook nu kan VVW in het spel komen en zien we een gelijk opgaande wedstrijd. Er wordt aan beide kanten stevig verdedigd en dat noopt beide scheidsrechters al snel geel te trekken. De dames uit Wervershoof komen er alleen net iets makkelijker mee weg zo lijkt het, maar goed, ik ben dan ook niet neutraal in deze. Helaas valt Nina uit met een knieblessure. En dat is niet voor het eerst in haar handbal carrière, afwachten hoe zich het de komende tijd ontwikkelt. Gedurende de eerste helft gaat het spelverloop en de stand ook gelijk verder op. In het rustsignaal weet Renée de score nog naar 11-12 te tillen, maar de scheidsrechter heeft een arendsoog, hij beoordeeld een voetfout. We rusten met een 10-12 achterstand.

2e Helft. We starten niet goed, we laten VVW het spel domineren en daardoor kunnen ze verder weglopen in de wedstrijd. Aalsmeer loopt dan ook tegen wat tijdstraffen aan. De scheidsrechters laten zich dan ook wel enigszins beïnvloeden door het appelleren van de tegenstander. We moeten er mee leren “dealen” of daarin zelf ook meer mee doen. Is toch ook nog steeds de onervarenheid van deze ploeg. Aalsmeer recht echter nog wel eens de rug. Blijven handballen, blijven zoeken naar de mogelijkheden. Een energie in de wedstrijd stoppen, met elkaar, niet over je heen laten lopen. En toch werkt dat. Puntje voor puntje komt Aalsmeer weer dichterbij, maar echter nooit langszij. We zien alsnog een wedstrijd, maar pakken wel weer verlies, eindstand 23-25.

Doelpunten: Denise (7), Renée (3), Carlijn (3), Nanda (2), Kymani (2), Tessa (2), Maxine (2), Nina (1), Bente (1)

Leave a Reply