DONNY VINK HEEFT HET MET AALSMEER IN EIGEN HAND

Het kan niet op in de NL League. Zaterdag wéér een topper, dit keer tussen GreenPark/Aalsmeer en Kembit/Lions. Twee rivalen die elkaar de laatste jaren al zo vaak hebben bestreden. Deze confrontatie is mede bepalend voor een plek in de Best-of-Three. Donny Vink, de trefzekere schutter van de thuisclub, verwacht ‘een spannende pot die niet te voorspellen is.’

Veel zal zaterdag ook weer afhangen van Donny Vink (23), die wekelijks een belangrijk deel van de productie voor zijn rekening neemt. We geven het eerlijk toe: we zijn fan van de vaak zo onopvallende, maar o zo belangrijke basisspeler van Aalsmeer. Of hij nu een actie onderneemt vanuit de linkerhoek óf in de break gaat óf een strafworp neemt, uw verslaggever noteert al voorbaat een doelpunt. Zelden komt het voor dat de soepel afrondende Vink een kans onbenut laat.

Dat brengt ons meteen bij de volgende vraag. Waarom is hij eigenlijk nooit op de radar gekomen van de keuzeheren van de nationale ploeg? Ga eens kijken, zouden we willen suggereren. Hij verdient toch tenminste een keer een kans te krijgen. Overigens hoor je Vink daar zelf nooit over. Dat ligt nu eenmaal niet in zijn karakter. Niet zeuren, maar gewoon je stinkende best doen en presteren op de momenten dat het moet. Zo was het al bij het Haagse Hellas, waar hij ook opviel door zijn hoge schotpercentage.

IN EIGEN HAND

Goed, terug naar de topper van zijn club tegen Lions. Vink daarover: ,,Het is duidelijk, dat we twee ploegen zijn die heel dicht bij elkaar liggen. Daar hoeven we niet over te discussiëren. De duels tussen ons hebben ook altijd wat extra’s. De kansen op de BOT zijn voor ons natuurlijk nog steeds groot. We hebben het allemaal in eigen hand. Als we zaterdag winnen,  zijn we niet meer in te halen. Bij verlies zijn we afhankelijk van de andere resultaten in de laatste speelronde. Dat willen we natuurlijk in elk geval vermijden.”

Over het seizoen tot nu toe is Donny Vink, in het dagelijks leven leerkracht bewegingsonderwijs in Zoetermeer, tevreden.

,,Wij draaien een goed seizoen. Het behalen van de Final Four van de BENE-League én het kunnen plaatsten voor de BOT, geven wel aan dat we volop meedoen in de top. Het was vreselijk jammer, dat we ons niet konden plaatsen voor de finale van de Final Four. Dat was een tegenvaller. Dat willen we goedmaken door nu in de NL League te gaan strijden om de landstitel.”

VEEL ZELFVERTROUWEN

Vink is bezig aan zijn derde seizoen bij Aalsmeer, waarmee hij inmiddels al een landstitel binnensleepte. Daarvoor handbalde hij vier jaar bij Hellas en begon zijn handballoopbaan bij Gemini in Zoetermeer. Hij krijgt veel speeltijd van coach Bert Bouwer en diens assistent Wai Wong.

,,En dat geeft mij veel zelfvertrouwen. Mede daardoor kan ik terugkijken op een prima seizoen. Maar het mooiste moet nog komen”, aldus Vink die afgelopen weekend als trainer/coach van de A-jeugd (samen met Will Plugge) ook al landskampioen is geworden.

Het moge duidelijk zijn: Donny Vink zit op zijn plaats bij Aalsmeer en heeft dan ook geen moment spijt van zijn overstap destijds.

,,Het verschil met andere clubs is vooral de professionaliteit die bij Aalsmeer in ruime mate aanwezig is. Er zijn zó veel vrijwilligers die heel veel werk voor ons verrichten, met René Romeijn en Petra Rooijakkers in een bijzonder belangrijke rol. Er wordt alles aan gedaan om de randzaken te regelen. Daardoor hoeven wij ons alleen maar bezig te houden met handballen. En dat zorgt mede voor al die successen.”

AD SPORT/PETER LOTMAN