De jongens C naar Venlo tweede editie van de Klaverblad Ekplosion’71 BeachCup.

Op zaterdag 16 juni reisden de jongens C af naar Venlo om deel te nemen aan de tweede editie van de Klaverblad Ekplosion’71 BeachCup. Waren er vorig jaar 29 deelnemende teams, dit jaar streden maar liefst 90 teams op 5 beachvelden voor kwalificatiepunten. Tevens was dit het laatste weekend van de Beach tour 2017-2018. Door de succesvolle toernooien in Apeldoorn, Rolde en Blaricum waren de jongens als zeker van een mooie eerste plaats in de beach ranking.

De 6 jongens C teams waren verdeeld in twee poules van 3. Om 2 uur was Venlo de eerste tegenstander. Hoewel de eerste set de 5 minuten gelijk op ging, liep Aalsmeer daarna toch langzaam uit naar setwinst. De tweede set werd met duidelijke cijfers naar zich toe getrokken.

In de tweede poulewedstrijd was Olypmpia’ 89 de tegenstander. Een goede ploeg, zo was gebleken tijdens de Jac Stammes Cup en het beachtoernooi in Apeldoorn.

Aalsmeer speelde de eerste set te gehaast en te slordig om in het spoor te blijven. Olympia maakt goed gebruik van hun lange specialist die veelvuldig wist te scoren. De eerste set werd dan ook met ruime cijfers gewonnen door de Ossenaren. De tweede set waren de teams wel gelijkwaardig aan elkaar en na 10 minuten stond er een gelijke stand op het scorebord. De golden goal moest door Aalsmeer gescoord worden om er shoot outs uit te slepen maar Olympia gooide roet in het eten en won de wedstrijd met 2-0. Helaas was Lars tijdens de wedstrijd uitgevallen met een zere pols.

In de kruisronde speelde FIQAS tegen de nummer 2 van de andere poule, thuisploeg Ekplosion. Zij waren ongeslagen zaalkampioen geworden, maar hadden minder beach ervaring. We hadden het geluk dat het schema een kwartiertje was uitgelopen want er hing even een korte, maar hevige regenbui boven de velden. Gelukkig bracht de party tent beschutting en werden de 2 zijwandjes ook vakkundig opgehangen om alles droog te houden. Toen het weer droog was begonnen zij aan de wedstrijd. Kik stond prima te keepen en de vliegertjes en piro’s werden prima uitgevoerd terwijl Lars deze wedstrijd nog even aan kant bleef. Aalsmeer won de wedstrijd met 2-0 en maakte zo een belangrijke stap naar de 3e plaats. Een uur later werd er nogmaals tegen Ekplosion gespeeld, het resultaat van beide wedstrijden telden mee voor de eindklassering. Gedisciplineerd werd deze wedstrijd ook met 2-0 gewonnen. Lars speelde deze laatste pot gelukkig weer mee want Niels was inmiddels vertrokken voor een barbecue in Brabant. Jeroen en Dennis, dank voor het coachen!

Het toernooi werd gewonnen door Olympia’89, gevolgd door DOS en Aalsmeer. Ze zullen elkaar ongetwijfeld weer treffen op het NK.

De ouders hebben weer mooie acties gezien van de jongens, een mooi doelpunt was bijvoorbeeld de piro van Matt op rechts maar i.p.v. op doel te schieten speelde hij de bal naar het midden en rondde Jort de vlieger uitstekend af! Top jongens!

Zo liep de beach tour ten einde en sloten twaalf ouders/kinderen de dag af bij een pizzeria in Venlo.

De trainingsintensiteit wordt de laatste 3 weken verdubbeld en wordt er reikhalzend uitgekeken naar het NK in Biddinghuizen op 7 en 8 juli a.s.