De gifbeker is nog lang niet leeg bij de Dames

De gifbeker is nog lang niet leeg bij de Dames

13-11-22 Bentelo DS1 – Green Park DS1 30-22 (15-13)

Tumult in de Bloemhof vorige week. Het resultaat is dat Coach Kees Toonen opstapt en de meiden voorlopig door Marieke Stammes zullen worden gecoacht. Het dames handbal bij Aalsmeer heeft het zwaar, heel zwaar. Toch zijn er altijd lichtpuntjes. En als die er niet zijn, moet je ze zoeken. Ook vandaag weer. Bentelo uit, het is weer één van die verre wedstrijden. De cruise-control staat op “voorzichtig”, het is nog te vroeg om gas te geven. We zijn op tijd. Mooi complex, mooie hal.

Bentelo en Aalsmeer staan beide in de degradatie zone. Wat zal het vandaag brengen. De sporthal is redelijk gevuld. Altijd leuk, een pupil van de week. Trotse ouders op de tribune, big-smile van het meiske zelf. En zoals altijd, het eerste doelpunt natuurlijk voor de thuisclub.

Aalsmeer start voortvarend. Gwen en Denise brengen de score naar een 0-2 voorsprong. Lekker handbal, fel, fanatiek en proberen in een “flow” te komen. Maar Bentelo heeft vandaag duidelijk andere ideeën. Het stond al in het programmaboekje, de punten blijven in Bentelo. Aan Aalsmeer om het tegendeel te bewijzen. Maar het is weer zoeken vandaag, zoeken naar de goal. En Bentelo krijgt de kans om aan te pakken, stevig, maar fair. Langzaam keert het tij in het nadeel. Halverwege de eerste helft word ik verrast door een penalty. Die telt tegenwoordig blijkbaar voor twee. Het scorebord vliegt ineens vooruit. Foutje van de wedstrijdtafel, maar de scheidsrechters gaan er in mee. Dat is wel heel makkelijk aan de doelpunten komen.. We rusten met een 14-13 achterstand, ik bedoel 15-13.

De tweede helft. Wat moet ik schrijven? Aalsmeer laat het volledig afweten. Hier speelt een team zonder zelfvertrouwen, geen samenspel, geen durf. Het duurt maar liefst 18 minuten voordat er een keer gescoord wordt. Maar dan heeft Bentelo al een heel comfortabele voorsprong genomen. We lopen tegen veel terechte en onterechte tijdstraffen aan. En krijgen ze helaas niet al te vaak mee. Maar ook dat is afdwingen. We vliegen er af met een heel pijnlijke 30-22 nederlaag. De reis naar huis is wat kilometers betreft lang, wat tijd betreft iets korter. De gifbeker is nog lang niet leeg. Volgende week de koploper op bezoek, HVBS uit Spakenburg. We spelen thuis, of toch niet …. Misschien dat de Proosdijhak in Kudelstaart geluk brengt.

Doelpunten : Denise (8), Renée (4), Nanda (3), Gwen (2), Tessa (1), Esmee (1), Simone (1), Kymani (1), Carlijn (1)

 

Leave a Reply