DC1 wint de Verl Cup in Duitsland

Pinksterweekend 2019. Het seizoen is al een beetje over, althans voor onze meiden. Na het behalen van het landskampioenschap, altijd lekker om nog een keer te noemen, en een 2eplaats op het Jac Stammes, nu dan naar Verl nabij Dortmund. Nog één keer opladen. Meerdere Green Park teams zullen aanwezig zijn, dus zal vast een gezellige boel worden.

We gaan een paar dagen terug. De whatsapp staat roodgloeiend. We zijn anders ingedeeld. Waar heel Aalsmeer in Verl speelt, worden onze meiden verwezen naar Güthersloh, een paar kilometer veder op, het voelt als om een beetje verbannen te worden, alsof je niet echt mee mag doen. Er zit niets anders op om er maar het beste van te maken. We komen hier om te winnen, niets anders. De Landesmeister is in The House en dat zullen ze weten ook.

Vrijdagavond. Iedereen druppelt binnen. Het was even een beetje mis op de Autobahn, flinke klapper en daardoor veel file. Maar uiteindelijk is iedereen er en kunnen we inkwartieren. Met wat ex-mariniers en ex-commando’s als vaders is dat zo gepiept. Of staan die inmiddels aan de bar en laten het aan de moeders over? Het komt uiteindelijk allemaal goed en we maken ons op voor de zaterdag.

De zaterdag begint zonder Lisa, die heeft de griep en is achter gebleven in Hoofddorp, hoopt later nog aan te sluiten. Ook zonder Renée, de motor, maar wel inzetbaar als het nodig is. De rest van de meiden zijn fit en staan te popelen. We spelen vier wedstrijden vandaag; meiden op een missie, niet te stoppen.

Sa 9:55 GT1   Green Park Handbal Aalsmeer   HV Schagen 18  : 9
Sa 12:05 GT1   Aalborg KFUM 1   Green Park Handbal Aalsmeer 2  : 13
Sa 14:15 GT2   vv DSVD   Green Park Handbal Aalsmeer 9  : 14
Sa 15:10 GT1   Green Park Handbal Aalsmeer   HV Leidsche Rijn 2 18  : 7
So 10:15 H1   SV Untermosel   Green Park Handbal Aalsmeer 6  : 15

De laatste poule wedstrijd ook maar gelijk mee genomen, alhoewel die op zondag werd gespeeld. Op zaterdag na de wedstrijden doen we ons tegoed aan lekkernijen van de plaatselijke Griek. Knap staaltje Horeca werk overigens als er ca. 40 dorstige en hongerige Hollanders op je terras komen zitten. Als de ouders afhaken naar het hotel maken de meiden het nog even gezellig, maar liggen (bijna) op tijd op bed.

De Finale zondag. Laatste wedstrijden als C-Jeugd. Nadat we Ondermossel aan de kant hebben geschoven mogen we ons gaan opmaken voor de Halve Finale. De thuisploeg Verl is onze tegenstander, dat maak het lastig, dan kunnen er andere krachten gaan spelen. Maar onze meiden laten niets aan de twijfel over wie hier de baas is, Verl wordt simpel aan de kant geschoven met 16-3. Misschien zijn we toch op het verkeerde toernooi, de tegenstand is beperkt, of kwamen we toch om gewoon gezellig met elkaar af te sluiten? Finale is daar, we zouden graag tegen het Deense Ensted Idrætsforening spelen, maar het wordt toch weer DSVD uit Deurningen.

Onze meiden doen wat ze moeten doen, afsluiten met een kampioenschap. Winnen van de Verl Cup in Duitsland. Het gaat in de boeken, voor altijd. Het zit er op. Genoeg gezegd, wat een seizoen, wat een progressie. Nu even rust. Dank Herman en Marcel. Tot volgend seizoen …..