DC1 maakt het spannend

Zaterdag 16 december, 13.25 uur de Bloemhofhal.

Vandaag spelen we thuis tegen HMS Raamsdonksveer. De laatste wedstrijd van 2023 in de competitie. Die zouden we moeten kunnen hebben, als we ons koppie erbij houden. Op ongeveer 2 tegenstanders na ligt het verder in de competitie allemaal erg dicht bij elkaar. De meiden zijn zenuwachtig, er staat een hoop op het spel! Als we winnen stijgen we naar de 4e plek en dat willen ze heel graag. Daarnaast zijn er ook nog sponsoren uitgenodigd om te kijken en vele ouders, opa’s/oma’s en andere bekenden zijn opgetrommeld om Greenpark Aalsmeer langs de kant aan te moedigen. Wellicht weet niet iedereen dit maar deze DC1 dames, spelen dit jaar voor het eerst in de Jeugddivisie. Ze trainen voor het eerst 3x in de week met  2x krachthonk. Ze hebben alle 10 volmondig ja gezegd tegen jeugddivisie en laten er veel voor. Niets is gaver dan jeugddivisie spelen! Gelukkig hebben ze de maand september (Dankzij sponsoren) diverse oefenwedstrijden kunnen spelen om ‘gevoel’ bij het niveau te krijgen.

Gelukkig was het oefenen, af en toe was het even schakelen als de tegenstander offensiever speelde dan gedacht, maar eerlijk is eerlijk ze groeien met de dag wat het uithoudingsvermogen, mentaal en fysiek betreft en de gezamenlijke vechtlust is er vanaf dag 1 in dit leuke team.

13,25 uur; Het fluitsignaal klinkt, we zijn begonnen,  direct in de aanval, helaas is de lat een vaak geraakt iets, balen! Maar maakt niet uit volgende keer zit ‘ie. We blijven aanvallen en vechten, krijgen 2x 2 minuten en een gele kaart en bij de rust is de stand 7-12. MMmm… 5 punten, moeten we kunnen goed maken!

De bondsscheidsrechter fluit heel netjes en fair.

Tijdens de pauze een pep-talk van coach Debbie! De verdediging mag iets strakker en compacter, denk aan je handen, jullie kunnen dit, het zijn er maar 2 of 3 die scoren en vooral: meiden GAAN/ Ga zelf! Maak die mooie sprongschoten, zet druk, zet die sper en knallen voor wat je waard bent. Allemaal een druivensuiker ingenomen, het signaal van ‘pauze is over’ klinkt;  we doen nog snel de yell Leeeet’s go, KOM OP MEIDEN!!! En we staan weer klaar, we starten met de begin opstelling.

Candela zet de meiden in het veld weer op scherp, Kom op meiden ga breed staan,  er wordt goed gecommuniceerd, ‘let op: hoek gaat lopen’, en ja hoor we schieten ze er in!

Elin, vanaf de hoek, maakt prachtige sprongschoten en Tess beukt dwars door de verdediging heen. Annabelle staat op aan tijger op de hoek te verdedigen net zoals Nikkie en Charlotte. Guusje en Noa-Dia staan lekker op de opbouw of cirkel en schieten er ook nog mooie ballen in of creëren een penalty. Liset neemt de eerste penalty en schiet ‘m er prachtig in!  Goed zo… dit geeft de burger moed, dat is wat we willen zien.  Pien staat lekker te keepen, we winnen (zelf)vertrouwen, Raamsdonksveer voelt ook dat wij beter staan, en met de minuut gaan wij beter spelen en lijkt Raamsdonksveer meer en meer in de war.

We vechten terug. De achterstand wordt kleiner en kleiner. Nog 5 minuten op de klok en het is 17-17 oohh nou wordt het spannend. De bank met onze wissels moedigt goed aan en Debbie geeft aanwijzingen. Het gaat gelijk up, wij scoren en zij scoren ook.. inmiddels is het nog 3 minuten en wij staan voor 19-18 ! Het publiek is inmiddels ook goed hoorbaar. Vechten, kom op meiden wij kunnen dit! Hou die voorspong vast. Nog 3 minuten zet dicht die verdediging! 21-20 tjonge jonge.. rust meiden rust….Wat is het spannend. Nog minder dan 1 minuut op de klok! Chips nog een gele kaart voor ons ook! Het laatste stukkie met 1 man minder, Raamsdonksveer valt aan en scoort 21-21!  Getver, balen… kom op vechten, wij zijn ten slotte Greenpark Tigers! Alle aanwezigen staan op de banken… Debbie roept: Kom.. nog 15 seconden: nog 1 aanval! Alles of niets je hoort het ze allemaal roepen, wat een teamwork is daar bezig in het veld. Nikkie rent een geweldige break, Pien ziet dat gebeuren en gooit aan, prachtig, precies volgens het boekje! De bal is exact voor de handen van Nikkie. Op het moment dat ze die bal wil vangen bedenkt een verdedigster van Raamsdonksveer te schoppen naar de bal. Ze raakt met haar voet Nikkie hard op haar pols en schopt ook de bal weg… de scheids fluit en trekt een rode kaart , de zoemer van de tijd klinkt, wat een chaos. Zowel Raamsdonksveer als Greenpark rennen het veld in naar de scheids Raamsdonksveer roept; de wedstrijd is toch over.. Nee nee gil ik terug. Debbie vraagt om een pingel. De scheids maant tot rust.. Oké iedereen haalt adem… En YES.. hij geeft hem, die pingel krijgen we! We nemen die laatste kans op de winst, het hele team kijkt arm in arm toe en de tribune houdt letterlijk haar adem in. Ik durf bijna niet te kijken sta met Debbie heel hard te duimen dat ‘ie raak is. Inmiddels zelf bijna geen stem meer van het aanmoedigen en oppeppen.. “jongens wat een wedstijden hebben we de laatste weken schiet er door mijn hoofd”

En JAAAA 22-21 gewonnen!!! Ze rennen allemaal naar elkaar toe en springen een gat in de lucht.

Hoe is het mogelijk, wat een zinderend einde! Wat een chaos, wat een vechtlust en avontuur.  Geweldig! Sport is emotie dus ik zie tranen van blijdschap, van pijn, van teleurstelling (bij de tegenstander) en van trots en ongeloof; WE HEBBEN GEWONNEN en wat zijn we trots op ze!

Noem het toeval of iets anders, maar toevallig had een lieve moeder de fotograaf Kick gevraagd of hij deze wedstrijd wilde fotograferen. # bedanktKicksfotos.nl. Wat heerlijk om juist deze wedstrijd vereeuwigt de zien. Grote dank.

Dank aan onze sponsoren Blens furniture, BeHaVe4all en NBS Bestek B.V. Dankzij hun lopen onze dames in prachtige bedrukte pakken, zijn er altijd EHBO middelen/ ice packs en kunnen ze krachttraining doen op de donderdagavond om nog sterker te worden.
Dankzij Briclean, Tunning B.V., YOUEN , See Me Fit, Pianoles Amstelland, De Herkomst, Kracht voor Onderwijs, Blom Kentia Palmen, Vreeken Administratie, Gasterij de Kwakel, Nico Optiek en Osdorper Kaashandel, is er een inloopshirt en kunnen we oefenen/ zaalhuur betalen en ons inschrijven voor een toernooi (zelfs 2x);

Sponsoren BEDANKT!

Nu is het kerstvakantie, spelen we het Jan Jong VZV toernooi en 13 januari gaan we verder met de competitie. Hopelijk boeken we weer een winst, maar lieve meiden voor mijn hart:  graag iets eerder uitlopen dan de laatste 30 seconden!