DB1 wint Jeugddivisie toernooi E&O

13 September 2020

Als voorbereiding op de competitie een toernooi bij E&O in Emmen. Niet naast de deur, zeker niet als de reis via Eindhoven gaat. Op zaterdagavond speelt daar de DS1 en een aantal meiden doen mee. Mooie leerschool. We overnachten in de Klonie in Ellertshaar, een accommodatie waar heel Aalsmeer wel had kunnen slapen. Wel prima geregeld. Wedstrijden vandaag worden gespeeld in de sporthal van SVBO, gelegen naast het voetbalstadion van Emmen.

Wedstrijd 1 : SVBO DB1 – Green Park DB1 7-16

De thuisploeg ziet er indrukwekkend uit. Groot, lang, sterk. We hebben al eens tegen ze gespeeld, 2 jaar geleden op het NK. We verloren toen van ze in de laatste groepswedstrijd, maar trokken toen uiteindelijk toch aan het langste eind en sleepten de Landstitel binnen. We zijn inmiddels anderhalf jaar verder, anderhalf jaar verder in onze ontwikkeling. Beter geworden, sterker geworden, slimmer geworden. Het is zoals gebruikelijk even aftasten maar onze meiden kunnen al snel het verschil maken. We zien patronen ontstaan, tempo maken, bal gaat rond, mooi om te zien. We winnen met 7-16. SVBO komt dit seizoen ook uit in de Jeugddivisie, regio Oost. We blijven ze volgen.

Wedstrijd 2 : KSV DB1 – Green Park DB1 6-14

En team uit onze eigen regio, uit Heerhugowaard. We gaan ze tegenkomen in de competitie, dus ook hier weer een mooie graadmeter. We een onbekende tegenstander. Ik kan mij niet heugen dat we eerder tegen ze hebben gespeeld. Ook hier is het even wennen en KSV neemt brutaal de leiding. Het duurt alleen niet lang voordat Aalsmeer orde op zaken kan stellen. De motor gaat weer draaien, soms alsof het niets kost, alsof het vanzelf gaat. Maar wij weten beter, hier zitten jaren training in. Herhaling, fysieke fitheid, talent en lol behouden in het spelletje. Ingrediënten voor een mooi team. Ondanks het feit dat we een paar breaks missen lopen we hier ook uit. We winnen met 6-14.

Wedstrijd 3: E&O DB1 – Green Park DB1 11-21

Organiserend team, ook uit de regio Oost. Overigens een kleine competitie. Slechts 8 teams komen uit in deze klasse, daar waar in onze regio West 12 teams de strijd zullen aangaan. Scheelt dus aardig wat wedstrijden in een seizoen. Of spelen ze dubbel tegen elkaar ? Ook hier is het duidelijk. Aalsmeer voert de boventoon en neemt al snel en resoluut de leiding. Er wordt lekker stevig verdedigd, maar op een faire manier. E&O kan er weinig tegen in brengen. We lopen al snel uit en na 2×15 minuten is de eindstand 20-11.

Wedstrijd 4: V&L DB1 – Green Park DB1 13-22

Vlug & Lenig uit Geleen, laatste tegenstander van vandaag en het enige team uitkomende in de Jeugddivisie Zuid. Tot nu toe hebben zij ook alles gewonnen, dus we verwachten een sterke tegenstander. Nog één keer opladen. Het is best een zwaar weekend geweest. Vrijdag de training, zaterdag een aantal met DS1 mee en nu dan 4 wedstrijden in de benen. Pijntjes gaan ze voelen. Maar fitheid is 50% van de winst, ook vandaag weer. Het vele trainen werpt zijn vruchten af. De meiden zitten gelijk vanaf het begin goed in de wedstrijd. Ze spelen met een bepaalde suprematie. En dat moet je ook kunnen. De tegenstander laten voelen dat er vandaag niets te halen valt. Vlug en Lenig haakt nog even aan, maar dan gaat het tempo nog eens omhoog. Zelfs in ondertal weten we te scoren. We winnen met ruime cijfers 13-22.

Vier overwinningen in de knip; goede tegenstanders uit de Jeugddivisie; andere tegenstanders dan straks in de competitie. 1e Prijs. Lekkere start van het seizoen. Laat de competitie maar komen.

Leave a Reply