DB1 veerkrachtig in Kwintsheul, maar komt toch net tekort.

01-03-20 Quintus DB1 – Green Park DB1 29-24 (14-14)

Pupillen tijden. Vroege start vandaag, 09:40 uur, uit in Kwintsheul, wie verzint het. Eén voordeel, het is lekker rustig op de A4, jammer van de trajectcontrole, toch maar even op de cruise control. Quintus staat boven aan in Jeugddivisie West, die gaan zich op maken voor het Landkampioenschap, straks bij ons in de Bloemhof in Aalsmeer. Wij staan op een zeer mooie 5e plek en kunnen vandaag laten zien wat we waard zijn. DB2 is vandaag vrij, dus wat extra speelsters mee, genoeg opties voor beide coaches Herman en Marcel. De warming up is goed, concentratie voor de wedstrijd.

1e helft. Quintus neemt de leiding, maar Aalsmeer blijft goed in het spoor, heel goed in het spoor mogen we wel zeggen. Onze meiden staan op scherp vandaag en leggen een mooie pot op de mat, we doen niets onder. Komen ook in verschillende scorings posities en daar weten onze dames wel raad mee. Quintus loopt uit naar 5-3, maar wij halen even goed weer bij. Aan de andere kant staat Dyanne een dijk van een partij te keepen. Geloof in eigen kunnen, mooi om te zien. Dan ineens loopt Quintus uit naar 10-7. Maar Aalsmeer is veerkrachtig vandaag, heel veerkrachtig. Trekken gewoon de stand weer naar 10-10. Restant van de 1e helft gaat gelijk op, we rusten met 14-14 en daar is helemaal niets op af te dingen.

2e helft. Vraag is altijd, kunnen we dit vasthouden, of .. kunnen we misschien voor een stunt zorgen vandaag. Alle ingrediënten zijn er. Ondanks de vroege start zijn de meiden meer dan wakker. We starten weer sterk, het duurt lang voordat de 1e goal van de 2e helft valt, helaas voor Quintus. Kleine achterstand, maar nog niets verloren. We maken gewoon weer gelijk en kunnen zelfs een kleine voorsprong nemen, komen op 17-19. Zou het dan toch ? Het mee gereisde publiek uit Aalsmeer gaat er eens goed voor zitten. Alleen dan gaat het ineens toch heel hard. In een paar minuten tijd draaien de dames uit Kwintsheul de zaken om en lopen uit naar maar liefst een 25-20 voorsprong. Een time-out had mooi geweest, maar daar doen we nog niet aan. We herpakken ons alsnog, score loopt niet verder op, we eindigen met een 29-24 nederlaag. Jammer, maar uiteindelijk wel reëel. Had er meer ingezeten ? Ja, maar dan moet alles mee zitten. Spelen vandaag een hele goede wedstrijd met mooi en aantrekkelijk handbal. En daar zijn we best content mee. Tevreden ondanks de nederlaag. Volgende week naar Den Haag, dan staat Hellas op het programma.

Doelpunten : Simone 5x, Britney 5x, Roos 3x, Robin 4x, Mandy 2x, Renée 2x, Lisa 1x, Julia 1x, Cinthya 1x