DB1 sleept punt weg uit Breezand

01-12-19 ZAP DB1 – Green Park 22-22 (12-8)

Zwaluwen Anna Paulowna of terwijl ZAP. Handbal en Voetbal combinatie. Toch even wat research gedaan. Google is gewillig en biedt uitkomst. Anna Paulowna is n darp en ne veurmaolige gemeente in de Nederlaandse provinsie Noord-Hollaand. Den polder is verneumd naor könnegin Anna Paulowna, de vrouwe van Willem II en moder van könning Willem III.

Het is maar dat jullie het weten. Voor ons … voor ons is het gewoon en dik uur rijden heen en een dik uur rijden terug. Maar we doen het graag. Handballen in de kop van Noord-Holland. Altijd leuk. ZAP is een geduchte tegenstander, van gelijk niveau, en die hal .. dat blijft een dingetje. Het is alsof je altijd op gras speelt en dan ineens op kunstgras mag acteren. Maar geen excuses, we komen om te winnen. Bij aanvang twijfel ik even, maak mijn bril nog een keer schoon.. die scheids .. is dat onze Herman? Gaat die fluiten. Bij nader inzien blijkt het een look-a-like, al heeft Simone daar andere gedachten bij.

1e helft. We gaan heel gelijk op. Zij scoren en wij scoren, het maakt het spannend. De scheids, met zijn 71 jaar, is een veteraan, fluit erg gedecideerd. En dat is ook een kunst. Ga er maar aan staan, het spel verplaatst zich vliegensvlug en in een split-moment moet je beslissen. Spel wordt alleen een beetje dood gefloten en dat lijkt in ons nadeel. ZAP trekt het voordeel naar zich toe en onze aanval loopt meerdere keren dood. We staan niet op scherp en dat geeft de dames uit Breezand de ruimte. Ik geniet overigens van de Coach van de tegenstander die zijn dames opzweept alsof we een finale spelen. Overigens niets ten nadele van onze Coaches. Het loopt niet lekker, we rusten met een 12-8 achterstand.

2e helft. Nix verloren, nog alle mogelijkheden. Gas er op en knallen. Rust houden en het eigen spel gaan spelen. Maar het loopt net niet. ZAP loopt verder uit en het gat wordt alleen maar groter. Toch hangt het in de lucht, moeten dichter bij kunnen komen, wie staat er op om het verschil te maken. En dan kan het zomaar uit een onverwachte (linker) hoek komen. De diesel is weer warm, de ruggen worden nog eens gerecht. Stapje voor stapje komen we dichterbij, het vertrouwen is terug. Ik observeer nog eens de Coaches. Er is beleving. En de scheids? Die fluit zijn eigen wedstrijd. Soms in je nadeel, soms in je voordeel. Nog slechts twee minuten. 22-20 achter. Aanval Green Park, we verspelen de bal. ZAP komt er snel uit, maar gaan ook in de fout. Break van Green Park die door Cynthia boelkloedig wordt afgemaakt. Tijd tikt weg, minuutje te gaan. ZAP neemt de rust, Green Park verdedigd offensief. Zij maken de fout en wij trekken gelijk 22-22. ZAP uit is altijd lastig. Er had meer ingezeten, maar we zijn tevreden.

En die Anna Paulowna? Toch even zelf Googlen, dat waren toch echt andere tijden .. In 1809 (ze was toen veertien jaar oud) heeft keizer Napoleon geprobeerd haar te trouwen …. maar zijn verzoek werd afgewezen. Hij was toen op zoek naar een adellijke echtgenote, maar kreeg Anna’s hand niet, na verzet van Anna zelf en haar moeder tsarina Maria Fjodorovna.. Stoere meid dus !

Doelpunten : Simone 8x, Britney 6x, Cynthia 3x, Kymani 2x, Renée 1x, Lisa 1x, Danila 1x

Leave a Reply