DB1 professioneel tegen Veneco Velo

05-01-20 Veneco Velo DB1 – Green Park DB1 23-36 (13-16)

Vandaag, 5 januari staat Veneco Velo uit Wateringen op het programma. 2 weken hebben de dames rustig aan gedaan. Gelukkig vrijdag nog getraind om het gevoel weer een beetje terug te krijgen. De B2 speelt op hetzelfde moment, dus geen invalkrachten deze keer. Wel mogen we Dannii verwelkomen: ze is nieuw in ons team en we zijn er blij mee. Met 3 wissels en helaas nog een geblesseerde Cinthya op de bank gaan we de wedstrijd beginnen.

De eerste helft. Het loopt wat traag van beide kanten… Velo heeft ook vast een goede lange vakantie met veel oliebollen gehad, wij in ieder geval wel. Na een paar minuten beginnen de doelpunten langzaam te vallen, met name door breaks van onze zijde: Roos opent de score: 0-1, daarna Simone met een lobje: 0-2, Kymani met snoeihard schot en Danila ook een lobje: ineens is het 1-6. Dan begint de machine van Velo wat te lopen. Voor we het weten staat het 4-6. Er moet wat gebeuren. De 3 wissels worden ingezet, waaronder het debuut in de B1 van Dannii! Britney laat meteen zien dat ze in het veld staat: 5-9. We zien een mooi samenspel van Simone die naar Robin op de cirkel gooit en Robin die het afmaakt: 8-11. Maar Velo komt langzaam maar zeker terug. Het heeft zelfs even 12-12 gestaan. Op advies van de kenners op de tribune scoort Simone doordat ze goed doorloopt in een 1-op-1 situatie. We gaan rusten bij een stand van 13-16. Conclusie van de experts op de bank: we spelen stroef, soms wat slordig en de verdediging staat niet. En we zijn niet snel genoeg. Dit alles houdt Velo in de wedstrijd. Genoeg om over te praten met de rust.

Met de tweede helft komen onze dames anders het veld in. Ze ogen fitter, sneller en hebben meer focus: Simone speelt Lisa aan die een mooi doelpunt maakt. Dannii maakt haar eerste doelpunt voor Aalsmeer vanuit de hoek: 15-19! Roos is ook trefzeker vanuit de 2e lijn net nadat ze weer in het veld staat. Het is inmiddels 17-25. Het gaatje is geslagen. De verdediging staat beter, we hebben meer snelheid en individuele 1-op-1 acties lopen ook goed. Daarna zien we wat we graag zien: Simone zet druk en Britney scoort. We staan inmiddels 11 punten voor. De wedstrijd is gespeeld. Velo wordt moe, we zien de frustratie in hun spel. We zien het eerste doelpunt van Simone vanaf de cirkelpositie. Daarna een prachtige redding van Dyanne, maar krijgt wel de bal op haar neus. Gelukkig valt het mee en kan ze door in de wedstrijd. De machine is op stoom: Lisa scoort mooi uit een individuele actie. Daarna Renée die goed doorloopt. Als toetje zien we een prachtige goal van Kymani vanuit de hoek en de eindstand is 23-36. Danila blesseert zich. Achteraf horen we ze dat haar schouder weer even uit de kom is geweest. Laten we hopen dat het meevalt. In ieder geval sterkte Danila! De eindstand doet vermoeden dat het een makkie was. Niets is minder waar. In de eerste helft hadden we het moeilijk. In de tweede helft speelden we ons spel: snel, scherp, individueel 1-op-1 en goede combinaties als team. We moesten alleen even wakker worden 😊

Doelpunten voor de statistieken:

Roos: 5, Lisa: 4, Simone: 5, Robin: 3, Danila: 3, Renée: 2, Kymani: 5, Britney: 7, Dannii: 2