DB1 pakt titel in alternatieve competitie

27-6-21 Green Park DB1 SEW DB1 (16-13) 29-22

Laatste wedstrijd als B-junior voor onze meiden. Er zijn 2 jaren verloren gegaan door Corona, zo kunnen wel het wel stellen. Jaren waar ze hadden willen excelleren, doelstelling was het landskampioenschap in de Landelijke Jeugddivisie, Corona gooide roet in et eten. Amsterdamsche Bos was waar de conditie op pijl werd gehouden. Trainingen buiten om fit te blijven, tot da er versoepelingen worden afgekondigd en ineens alles weer mogelijk lijkt,. We spelen een alternatieve competitie. En dit is de laatste wedstrijd. Eerlijkheid biedt te zeggen dat ook deze competitie is gedevalueerd, ook SEW komt met een nieuw team dat het volgend jaar in deze klasse moet gaan maken.

1e helft. De Bloemhof is matig gevuld, gelukkig is er weer de livestream en daardoor kan het thuispubliek ook vandaag weer mee genieten. Lisa is vandaag op dreef in de eerste minuten. Als midden opbouw wordt ze veelvuldig vrij gespeeld en kan profiteren van haar lengte. Onze meiden lopen dan ook al snel uit naar een comfortabele voorsprong. Het gaatje is geslagen en we komen amper verder in gevaar. Het is zeker niet dat de wedstrijd voor kabbelt, er wordt aan beide kanten stevig aangepakt. De jonge scheidsrechter, als invaller vandaag én alleen, moet alle zeilen bijzetten. Hij brengt het er aardig van af. We rusten met een voorsprong van 13-11.

2e helft. De wedstrijd is eigenlijk al gelopen. Green Park pakt gelijk vanaf de start weer het initiatief en breidt direct de score verder uit. SEW is zeker niet de mindere en heeft een mooie talenten groep die het volgend seizoen op dit niveau moeten gaan maken. Onze meiden schuiven door naar Dames 1 of A-junioren. We kijken er naar uit. Green Park wint vandaag met 29-22 en is daarmee kampioen van de alternatieve competitie, voor wat het waard is …. Tot laters, tot Augustus, fijne zomer allemaal.

Doelpunten : Lisa Hölscher 9x, Simone Balijon 7x, Kymani van Putten 3x, Robin Sahalessi 3x, Cinthya van Wort 2x, Renée de Rooij 3x, Danila Korenwinder 2x,

Leave a Reply