DB1 laat het lopen in 2e helft

12-01-20 Green Park DB1 – VOC 18-26 (10-12)

Volle bak vandaag in hal 2 van de Bloemhof. Lekker dicht op het veld, daar waar het moet gebeuren. Zowel uit Amsterdam als Aalsmeer is er veel publiek. Geen finale, maar een ‘gewone’ competitie wedstrijd in de jeugddivisie Meiden B. Ik schat ca. 150 man  en vrouw op de tribune. Op voorhand weten we dat het lastig zal worden, VOC heeft een aantal talenten met individuele klasse. Aalsmeer zal er als team moeten staan.

Kick is vandaag ook aanwezig voor de betere foto’s, dus ik stationeer mij aan de andere kant. Nina houdt vandaag de standen bij, toppertje, helaas weer voor langere tijd uit de roulatie. We doen het vandaag ook zonder Cinthya en Danila, beide nog of weer geblesseerd. We hopen dat jullie weer snel kunnen aansluiten. Aalsmeer pakt in de eerste minuten aardig door; we openen de score, maar zien VOC telkens weer langszij komen. We komen nog op een voorsprong van 4-3, maar dan ineens gaat het niet lekker. De break van VOC blijkt weer een enorm wapen en wij zijn daar niet scherp op. Ineens is de voorsprong daar voor de Amsterdamse dames, 4-9. We komen niet tot scoren en dat wordt op eenvoudige wijze afgestraft. Erg effectief. Aalsmeer herpakt zich toch enigszins en we rusten met een 10-12 achterstand. Mogelijkheden voor de tweede helft, mits scherp, mits we er een wedstrijd van kunnen maken.

We verkleinen de achterstand in eerste instantie, maar met een blink van een oog is het gaatje weer daar. De dames uit Amsterdam zijn gewoon scherper, stapje verder dan dat wij zijn, en dan moet je van goeden huize komen. Langzaam wordt de achterstand groter en uiteindelijk laten onze meiden het lopen. VOC zet aan en loopt verder uit naar een 18-26 overwinning. Vermeldingswaardig vandaag is Dyanne, die ondanks de uitslag een paar zeer mooie reddingen heeft. Allemaal even herpakken komende week, de Dames afdeling bij Aalsmeer heeft het lastig, maar ook potentie. En vandaag .. was het dat net even niet .. volgende week zaterdagavond naar Etten-Leur, Brabant …  daar waar de nachten lang zijn ……

Roos 4x, Simone 3x, Robin 3x, Britney 2x, Amber 2x. Mandy 1x, Lisa 1x, Renée 1x

Leave a Reply