DB1 knokt zich naar de winst bij SEW

Op zondag 14 januari 2024 speelden de meiden van de B1 de eerste wedstrijd na de winterstop.  Door het supergezellige toernooi in Zweden en goede trainingen afgelopen week, hadden zowel de meiden als de supporters vooraf een goed gevoel. Zou het dan eindelijk eens lukken de lastige uitwedstrijd bij SEW te winnen?

Tijdens de warming-up bleek dat er bij SEW een paar speelsters uit de A1 mee zouden gaan doen, maar onze meiden raken na de “reuzen” uit Zweden niet snel meer van de wijs. Het feit dat er bij Go Ahead – Ajax nog steeds de brilstand op het scoreboard stond zorgde ervoor dat de supporters opgewonden een plekje op de tribune gingen opzoeken.

Helaas begonnen de meiden niet goed… na een paar minuten stond het 4-0 en na 10 minuten zelfs 8-3 voor SEW, maar terwijl het publiek overwoog om in de kantine naar Ajax te gaan kijken bleven de meiden knokken, en vochten zich letterlijk en figuurlijk terug in de wedstrijd. De dekking stond beter, onze keeper ging ballen stoppen en tijdens de meeste aanvallen werd er gescoord.

Dit zorgde na 20 minuten voor een gelijke stand en hierna gingen de meiden erop en erover.

We gingen rusten met een 10-12 voorsprong!

Terwijl de meiden in de kleedkamer energie aan het tanken waren door appeltjes en druiven te eten en water te drinken, gingen de supporters even kijken of Ajax het goede voorbeeld van de meiden zou volgen en warempel stond Ajax tijdens de rust ook voor. Zou alles dan eindelijk weer eens op zijn plek vallen?

Net als in de eerste helft begonnen de meiden niet goed en was de voorsprong na een paar aanvallen als sneeuw voor de zon verdwenen. Terwijl het publiek zich aan het spel en de scheidsrechter begon te irriteren, bleven de meiden wel bij de les door geconcentreerd te spelen en elkaar te helpen. Dit zorgde ervoor dat de meiden opnieuw op voorsprong kwamen, De laatste 10 minuten zorgde voor veel spanning op de bank en de tribune. Onze coaches stonden elkaar in de weg en onze supporters werden steeds luidruchtiger (ondanks corrigerende woorden door hun partners). Tijdens de laatste 5 minuten werd het spel steeds harder; de kwaliteit van de shirts werd getest, hoofden geraakt en aan armen getrokken. Doordat de scheidsrechter hier onvoldoende tegen optrad, waren alle supporters en ouders opgelucht als de meiden na deze aanslagen weer opstonden. De laatste 3 minuten probeerde de meiden met lange aanvallen het snelle spel van SEW te ontregelen. Een benutte strafworp van Aalsmeer zorgde voor een voorsprong van 2 doelpunten, maar binnen 20 seconden zorgde een doelpunt van SEW alweer voor de aansluiting en tevens eindstand van 22-23. In de laatste minuut bleven de meiden in de aanval koelbloedig, maar was er nog wel een belangrijke redding van onze topkeeper nodig om de wedstrijd te winnen.

Nadat de meiden na hun feestje op het veld de kleedkamer hadden opgezocht, gingen de supporters de overwinning in de kantine vieren en naar Ajax kijken. Doordat Ajax ook won, smaakte het bier extra lekker en hebben we ook in deze kantine het licht uit gedaan.

We willen onze sponsoren: Lekkage Service Utrecht, Impact Financiële opleidingen, Keurslagerij Kruyswijk, RE Makelaars en taxateurs, Jouw Pedicure, Dierenartspraktijk Gein en drukkerij Noordhoek bedanken voor de mooie truien.  We zijn erg blij met jullie!