DB1 heeft off-day in Heemskerk

10-11-19 DSS DB1 – Green Park DB1 33-24 (14-10)

Vorige week hebben onze meiden niet gespeeld, weekend vrij. Voldoende tijd om op te laden voor de wedstrijd van vandaag, uit tegen DSS in Heemskerk. Na een onstuimige zaterdag met heel veel regen, vandaag een mooie zonnige herfstdag. Lekker weertje, en dat maakt je vrolijk. Zin om mee te gaan, zin om onze toppers weer te zien spelen. Knelpuntje vandaag is dat de B2 tegelijkertijd tegen Verburch speelt, dus vandaag beperkte mogelijkheden om wissels mee te nemen, spoeling blijft net te dun op dit soort momenten.

We zijn ruim op tijd en de meiden doen hun vaste ritueel, warming up onder geluid van een lekker muziekje. DSS heeft wisselvallig gepresteerd, maar hebben SEW en Quintus al gehad. We moeten ze dan ook gelijkwaardig inschatten. Maar … gelijk vanaf het begin loopt het niet. Green Park lijkt vermoeid en dan niet alleen fysiek. Het oogt niet fris, alsof de rem er op zit, alsof ze extra kilo’s met zich mee dragen. DSS maakt daar gebruik van, heel dankbaar gebruik van. Voor we het weten kijken we tegen en 10-2 achterstand aan. Ze hebben vrij spel en weten keer op keer de vrije dame te vinden. De scherpte ontbreekt vandaag in alle opzichten. Maar een wedstrijd is 2 x 25 minuten en we weten dat er nog genoeg ruimte is om het tij te keren, om de rollen om te draaien. Halverwege de 1e helft lijkt het er op dat Green Park zich enigszins weet te herpakken. Niet met volle overtuiging, beetje aarzelend, maar het gaatje wordt kleiner. Natuurlijk wordt er voor gewerkt, maar het lukt vandaag gewoon niet. En dan zit het ook niet echt mee, de man in het geel fluit warrig, maar daar hebben beide ploegen overigens last van. We rusten met een 14-10 achterstand. Dat is te doen.

2e Helft. Ik verwacht weer scherpte, mouwen opstropen en er voor knokken. Mogelijk dat de Coaches iets kunnen omzetten en vervolgens het gat dichten en er-op en er-over. Talent genoeg. Maar nee, DSS scoort direct weer en ziet het er wederom niet goed uit. We kunnen het niet spannend maken, het gat blijft minimaal 4 doelpunten en DSS krijgt de mogelijkheden om het verder uit te bouwen. Het stagneert en ineens is het gat weer 10 doelpunten verschil. Er zit vandaag zand in de machine en dat kan gebeuren. En onze toppers beseffen dat als geen ander. Eindstand uiteindelijk 33-24. Jammer. Van de week een re-set doen. Weer alles fris krijgen, want komende zondag komt Quintus namelijk op bezoek. Ik denk dat het zomaar een heel andere wedstrijd gaat worden.

Leave a Reply