DB1 en het onrecht in Den Haag

08-03-20 Hellas DB1 – Green Park DB1 23-15 (10-7)

Het weekend begon zaterdag zo goed. Een leuke dag in De Bloemhof waar onze meiden voor hun trip naar Denemarken en Duitsland een Rad van Fortuin hebben georganiseerd. Met hulp van wat ouders, waarvoor dank, een zeer geslaagde dag met een mooi resultaat.

We kijken er altijd naar uit. Handballen in het weekend, de wedstrijd. Mooie sport, met blijdschap en teleurstellingen, omdat je soms wint of soms verliest. Daar moet je mee om kunnen gaan. Nee, daar kunnen we mee om gaan. Onze meiden trainen minimaal 4x in de week, vaak meer. Alles om telkens beter te worden. En voor de tegenstander, Hellas uit Den Haag, zal het vast niet anders zijn. Maar vandaag, vandaag mogen we niet winnen.

We mogen niet winnen omdat de wedstrijd wordt dood gefloten. Elke bal is in ons nadeel en dan zeg ik het nog heel netjes. De man ziet overtredingen die er niet zijn. Dat kan, maar de manier waarop hij fluit doet de wenkbrauwen fronsen. Dit is geen onkunde, dit is willens en wetens de wedstrijd bepalen. Uitblinken in pietluttigheden. Maar dan slechts  één kant opkijken. Onze meiden weten niet meer wat ze moeten doen, hier valt niet tegen op te spelen. We lopen tegen maar liefst 6x een tijdstraf aan en 3 gele kaarten. En waarvoor? We vragen het ons nog steeds af. De score aan de andere kant, slechts 1x geel. Misschien doe ik de dames van Hellas tekort, maar dit was geen wedstrijd, althans, wij mochten er geen wedstrijd van maken. Ruststand 10-7, Eindstand 23-15.

Snel weg hier. Genoeg over gezegd. Terug naar De Bloemhof. Daar waar het misschien nog leuk kan zijn. En dat wordt het gelukkig. Er spelen vandaag vele kampioenen en om dit luister bij te zetten worden er nog een paar vriendschappelijke wedstrijden gespeeld. Zowel de DB2 als de DB1 komen nog een keer in actie tegen respectievelijk de Jongens C1 en B2. Leuke wedstrijden, de stand doet er in dit geval niet toe …..

Leave a Reply