DB1 eenvoudig langs Hellas in lege Bloemhof

11-10-20 Green Park DB1 – Hellas DB1 27-13 (13-7)

Vandaag staat Hellas uit Den Haag op het programma. Alle voorzorgsmaatregelen zijn genomen om het jeugdhandbal in Aalsmeer op gang te kunnen houden. Green Park Aalsmeer senioren handbal ligt er voor de komende 4 weken uit. Het is dan ook een beetje een surrealistisch beeld, een lege hal 2, daar waar het normaal best kan kolken. Doelstelling voor de meiden vandaag is simpel, Hellas aan de kant zetten en de koppositie in de jeugddivisie West weer in nemen.

1e helft. Coach Björn heeft wat uitdagingen in de opbouw vanwege de afwezigheid van Lisa en Amber. Creatief denken vandaag en het op een andere manier oplossen. Moet kunnen, maar we zien wat onwennigheid bij de start van de wedstrijd. Een wedstrijd die overigens voor de vele thuisblijvers weer via de livestream is te volgen. Het duurt even maar via de break kunnen we op een 1-0 voorsprong komen. Green Park speelt een solide wedstrijd. Verdedigend staat het onder leiding van Renée weer als een huis, de meiden spelen met vertrouwen. Dat zien we dan ook terug in de stand want we komen zelfs op een 6-0 voorsprong voordat Hellas wat terug kan doen. Een solide wedstrijd zonder echt heel goed te spelen. We kunnen het ons zelf permitteren om wat missers te produceren, breaks op de keeper, lat of paal of hoog over. Nu mag het nog, in andere wedstrijden zal dit het verschil maken. We rusten met een 13-7 voorsprong.

2e helft. Wedstrijd is gelopen, die conclusie kunnen we wel trekken. Belangrijk is om geconcentreerd te blijven spelen en het verschil verder uit te bouwen. De pauze is kort. De goed leidende scheidsrechter maakt haast, onze meiden dan maar ook. Ze gaan verder daar waar ze gebleven zijn. Verdedigend sterk, aanvallend sterk. Het is zelfs tijd om wat te experimenteren, me twee cirkelloopsters en geen keeper. Nog meer druk zetten op de tegenstander. Vervelende enkel blessure bij een van de meiden van Hellas, die kan naast Amber op de bank gaan zitten. De tijd vliegt op, Green Park doet wat het moet doen, Hellas opzij zetten en de punten in Aalsmeer houden. Eindstand 27-13. Volgende week zijn we vrij, de week daarna uit naar één van de naaste concurrenten. Op bezoek bij SEW in Wognum. Eerst maar eens de corona perikelen afwachten, ik heb er een hard hoofd in.

Doelpunten : Rozemarijn 7x, Danila 6x, Simone 4x, Cinthya 3x, Robin 3x, Romy 2x, Renée 1x, Julia 1x

Leave a Reply