DB1 .. een wedstrijd die geen wedstrijd werd

18-01-20 Internos DB1 – Green Park DB1 14-26 (3-12)

Ik kom er graag, in Brabant. Zeker zo in de periode als we richting de Carnaval gaan. We reizen af voor aan avond wedstrijd, op zaterdag. Hebben er zin in. Even een tegenvaller dat de kantine nog dicht is, maar dat is snel opgelost. Het barpersoneel speelt zelf nog ‘even’ een wedstrijd. Wij vermaken ons met een bak koffie uit de automaat. Nog geen Danila, geen Dannii, rest is fit en compleet. Nog voor de wedstrijd gaat de bar alsnog open, ik begeef me naar het wedstrijdtoneel, laat de rest voor later. Ik moet mij haasten. We starten 10 minuten eerder dan gepland, vraag me niet waarom, laten we het er op houden dat de scheids haast heeft, die wil weer vroeg aan de aardappels.

1e helft. Aalsmeer komt hier vandaag voor één ding, en dat is winnen, de punten mee naar huis. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Vanaf het begin van de wedstrijd zit de rem er op. We kunnen tegenwoordig op TV alles nog eens op ons gemak terug kijken. Wedstrijden op niveau gaan er stevig aan toe. Dit is Jeugddivisie. Meiden die de ambitie hebben om in ieder geval op nationaal niveau te kunnen acteren en waar mogelijk, er meer uit willen halen. Daar trainen ze minimaal 4x per week voor. En dat geldt net zo goed voor de tegenstander … En dan hebben we vandaag een scheidsrechter waar de tijd heeft stil gestaan. Hoe goed ook bedoeld, het gaat te snel voor de man en daar hebben beide teams last van. Het wordt gewoon geen wedstrijd. De rem gaat er op … Voorzichtig spelen, handen in de rug en vooral niet teveel lopen. Aalsmeer weet wel het verschil te maken, ruststand 3-12. Althans . volgens ons .. scheids en wedstrijdtafel zijn het niet eens ….

2e helft. Ik hoop op wat meer wedstrijd, maar de wens is de vader van de gedachte. Het gaat ‘m vandaag gewoon niet worden. Internos doet wat het kan doen en blijft goed bij. Ik kijk naar de bank van Aalsmeer, ik zie berusting, wedstrijd is al lang gespeeld, al voor de start. We pakken de punten, maar daar is alles mee gezegd, het was een wedstrijd die nooit een wedstrijd mocht worden …. We winnen met 14-26  .. volgende week SEW thuis .. let’s go girls …..

Ooh jaa  …. Bijzonderheden ..een heel klein vliegertje tussen Britney en Lisa, penalty stop door Dyanne .. en de mooiste …. Siem die geen tweede kans krijgt van de scheids ..

Doelpunten: Robin 7x, Simone 5x, Kymani 3x, Britney 3x, Cinthya 2x, Mandy 2x, Lisa 2x, Renée 1x, Rozemarijn 2x

 

Leave a Reply