DB1 Dubbelslag in West-Friesland

Het is op de kop af vandaag precies een half jaar geleden dat de Meiden B1 in actie kwamen in een wedstrijd. Twee onderlinge duels tegen de Jongens B waren toen mogelijk voordat Corona definitief roet in eten gooide van het seizoen 2020-2021. Inmiddels lijken we weer op de goede weg. In de afgelopen maanden is er hard getraind om vooral fit te blijven. Trainingen in o.a. het Amsterdamse Bos, maar ook de vele veldtrainingen waren tot doel om scherp aan de start te staan als het weer mocht.

En vanaf vandaag mag het weer, ineens gaat het snel en staan alle lichten weer op groen. De afgelopen 2 weken hebben onze weer in de zaal getraind en vandaag staan er maar liefst twee wedstrijden op het programma. Eerst een competitie duel tegen JuRo Unirek/VZV B1 en later op de dag een oefenduel regen Westfriesland SEW.

13-6-21 JuRo Unirek/VZV DB1 – Green Park DB1 7-13 (13-23)

Aalsmeer speelt vandaag zonder Nina en Danila die beiden nog aan het revalideren zijn en ook zonder Rozemarijn die naar VOC is vertrokken. Voor de rest kan Coach Bjorn beschikken over een voltallige selectie. In deze alternatieve competitie staan er nog 3 wedstrijden op het programma, een goede graadmeter om te bezien hoe alle teams uit deze noodgedwongen lange stop zijn gekomen.

De thuisblijvers kunnen weer mee kijken met de livestream en die zien dat Green Park al snel het initiatief naar zich toe kan trekken. Soms misschien wat onwennig, soms misschien nog niet altijd even scherp, maar we zien ook bepaalde automatismen alweer terug. En dat geeft veel vertrouwen. Waar VZV in het begin nog kan aanhaken wordt halverwege de 1e helft ineens het gat geslagen door maar liefst 5x op rij te scoren zonder dat VZV er iets tegenover kan zetten. Ruststand 7-13. In de tweede helft zien we een gelijk beeld. De score loopt gelijk op totdat er ineens een versnelling in het spel zet. VZV heeft hier wederom geen antwoord op en de score loopt verder op. Een 13-23 overwinning is het deel, lekkere herstart zo. Nu door Nibbixwoud voor de 2e wedstrijd van de dag.

13-6-21 Westfriesland SEW – Green Park DB1 13-18 (28-39)

In Nibbixwoud wacht een geduchte tegenstander, althans op papier. Bij Aalsmeer spelen in deze 2e wedstrijd Britney, Mandy en Chiara mee. Ook hier blijkt dat de tegenstander verjonging heeft doorgevoerd, dus niet de rivaal van de afgelopen jaren. SEW neemt de leiding voordat Aalsmeer orde op zaken kan stellen. Ondanks de reeds gespeelde wedstrijd is er van vermoeidheid niet echt veel te merken. Er wordt aan beide kanten lekker gescoord en we rusten met 13-18. Het lekkere van dit team is dat eigenlijk iedereen wel kan scoren, en dat er veel variatie in het spel zit. In de tweede helft bouwt Aalsmeer verder aan de score. Ook hier valt op dat halverwege de wedstrijd ineens een spurt in het scoreverloop zit. In mum van tijd lopen onze meiden uit van 16-20 naar 16-25. We winnen uiteindelijk met 28-39, een mooie dubbelslag in West-Friesland. De kop is er af.

Leave a Reply