DB1 boekt zakelijke overwinning in Amsterdam

20-6-21 OTTO Work Force/VOC DB1 – Green Park DB/DA (11-13) 21-25

Wat een mooi weekend. Onze mannen van Heren 1 prolongeren het Landskampioenschap in een knappe wedstrijd tegen KEMBIT-Lions. Een onverwacht leuk feestje op de parkeerplaats bij De Bloemhof was op zaterdagavond het gevolg. Onze meiden van de DB1 reizen vandaag af naar Amsterdam-Noord waar VOC DB1 op ons wacht. Toch nog een hele kleine competitie nu het weer mag, we spelen tegen VZV, VOC en SEW, de wedstrijden waar het normaliter om gaat, waar normaal naar toe wordt geleefd, waar op het scherpst van de snede wordt gespeeld. Toch voelt het meer aan als een oefenwedstrijd, bijna iedereen is als bezig met volgend seizoen en dat devalueert het belang van deze wedstrijd. Alhoewel, winnen in Amsterdam is altijd leuk.

1e Helft. Aalsmeer komt goed uit de startblokken, maar de afwerking laat te wensen over. We zien in de beginfase vooral veel ballen die de keeper of paal en lat raken, maar die geen score opleveren. En daar is het uiteindelijk wel waar het om gaat. Toch weten we de score te openen via Robin Sahalessi, VOC doet wat terug maar heel langzaam sluipen we weg en bouwen de score verder uit. Er is vandaag alleen geen sprankeling in het spel, het oogt vermoeid, het oogt verplicht. Het is natuurlijk ook een bizar seizoen geweest, althans als we van een seizoen kunnen spreken. Toch een héél mooi moment in deze 1e helft. Danila Korenwinder valt in en scoort de 7-11. Weer op de weg terug van heel ziek te zijn geweest, goed dat je er weer bij bent! We rusten met 11-13 voorsprong.

2e Helft. Het komt niet echt op gang, de wedstrijd leeft niet en er is ook niet echt beweging in te krijgen. Coach Björn probeert de meiden scherp te houden, maar dat lukt slechts gedeeltelijk. We komen niet in gevaar wat score betreft. De meiden boeken een heel zakelijke overwinning van 21-25. Volgende week nog één keer; SEW thuis. Publiek mag weer komen kijken, zijn jullie er bij ?

Doelpunten : Lisa Hölscher 7x, Simone Balijon 5x, Renée de Rooij 4x, Amber van er Lans 4x, Kymani van Putten 2x, Robin Sahalessi 2x, Danila Korenwinder 1x

Leave a Reply