DB1 als collectief tegen Hellas

24-11-19 Green Park DB1 – Hellas DB1 25-15 (11-7)

Ze werken er hard voor, heel hard. Vier keer in de week trainen, en soms nog extra. Opleidingen op school. Debuteren in Dames 1. Blessures. Teleurstellingen. Soms een Off-Day. Een handbal seizoen vergt veel. Meiden op een Missie.

Tijd om weer eens de punten in Aalsmeer te houden. Gewoon om dat het kan. Talentvolle groep die vooral als team het verschil kunnen maken. Roos gelukkig weer terug van een blessure, Lisa moet helaas afhaken. Hellas doet het de laatste weken goed en komen hier duidelijk om te winnen. Stevige dames, waarschijnlijk 6-0 verdediging.

1e helft. Enigszins afwijkende opstelling van hetgeen we gewend zijn. Danila verdedigend op de hoek en Cinthya in de punt. Aanvallend andersom. Teams zijn aan elkaar gewaagd, de stand loopt dan ook gelijk op. Wij openen de score via Cinthya, Hellas komt gelijk, Wij scoren via Simone, Hellas komt weer gelijk en zelfs op voorsprong. Waarheidsgetrouw verslag door Fleur die voor mij de stand bij houdt. Ik teken aan: Brtiney 3-3, Kymani 4-3, Danila 5-3. Gaat lekker. De verdediging staat echter op scherp, onderlinge coaching, gaatjes sluiten. Geen doorkomen aan, ondanks het feit dat er aardig wat gewicht in de strijd wordt gegooid door Hellas. We lopen tegen 2 minuten straffen aan, maar het deert ons weinig. Zelfs in ondertal weten we te scoren. We rusten met een 11-7 voorsprong, de marge en het vertrouwen voor de tweede helft is er.

2e helft. Altijd even aankijken hoe de dames uit de kleedkamer komen. Maar de koppies staan fris, die gaan het vandaag echt niet weggeven. Als Danila de score weer opent weet ik dat het goed zit. De motor is warm, de motor draait. De score wordt verder uitgebreid. We krijgen een aantal penalty’s mee die vakkundig door Simone worden afgemaakt, het zijn bijna zekerheidjes. Green Park is scherp in de break, verdedigend staat het nog steeds als een huis. Ik zie een hele mooie actie van Kymani, eigenlijk vlak voor tijd. Mijn camera drukt af .. maar helaas ….. scheidsrechter staan in beeld. Hellas raakt overigens geïrriteerd, maar onze meiden laten zich verder niet uit de tent lokken. Spelen het professioneel uit. Punten blijven terecht in Aalsmeer. Vandaag gespeeld als een Collectief, en dat is mooi om te zien.

Doelpunten : Simone 9x, Britney 4x, Danila 3x, Rozemarijn 3x, Cinthya 2x, Kymani 2x, Robin 1x, Chiara 1x

Leave a Reply