DAT IS VIER: ZENUWACHTIG AALSMEER BLIJFT VOLENDAM VOOR

Aalsmeer is de vierde en laatste ploeg die zich voor de Final4 van de BENE-League heeft geplaatst. Met Houten op bezoek bleef het tot 28-26 spannend, maar door op tijd bij de les te zijn troefden de Noord-Hollanders niet alleen de gasten af. Door de 41-29 overwinning is Aalsmeer ook belager Volendam voorgebleven.

Na één helft spelen leek er geen vuiltje aan de lucht voor Aalsmeer (19-14), maar door meerdere tijdstraffen achter elkaar kon Houten na de pauze terugkomen tot één verschil. Eerst Bram Versteegden met zijn tiende en daarna linkerhoekspeler Sjoerd Brakenhoff zorgden voor 24-23.

Vink en Van der Ban
Tot het slotkwartier hielden de geel-zwarten de kanshebber op de Final4 in het vizier. Daarna trok Aalsmeer, waar penaltyspecialist Donny Vink er nog maar eens veertien inlegde, de partij naar zich toe.

Ook Jeromy van der Ban (foto) en Evon Mohlin hadden vanavond in het vuurgevecht met nummer vijf op de ranglijst Volendam het vizier op scherp. Door ieder negen keer het net te vinden liep de thuisploeg in de staart van de competitiewedstrijd alsnog uit naar elf verschil.

41-40
Op doelsaldo gaat Aalsmeer ten koste van Volendam om de BENE-Leaguetitel spelen: +78 om +61. De 41-40 zege van de oranje-zwarten op Hurry-Up bleek niet genoeg, want vooraf moest wist Volendam al dat het zeven treffers op Aalsmeer goed moest maken.

Bron: Handbal Inside