D4 ondanks verlies morele winnaar

Afgelopen zaterdag stond er weer een late middag wedstrijd op het programma voor het Aalsmeerse jongens team D4, in december nog de E1 van Green Park Aalsmeer. Omdat de jongens in de E-jeugd grote overwinningen haalden was de overgang naar de D-jeugd aangevraagd. De club ondersteunde dit idee, met de verwachting dat dit goed is voor de ontwikkeling van het team.

Zaterdag werd de derde wedstrijd in de D-jeugd gespeeld. De eerdere wedstrijden werden weliswaar verloren, maar er werd veel geleerd door de jongens. Ook deze wedstrijd tegen VOS D1 uit Zwanenburg was op voorhand een verloren partij. Dit gezien het leeftijdsverschil en het verschil in lengte tussen de beide teams. VOS gebruikte ook nog eens twee dispensatie spelers uit de C-jeugd, wat is toegestaan binnen de regels van het jeugd handbal. Het deerde de jongens niets en zij gingen vol in de aanval.

Het tempo van de eerste en tweede helft was enorm hoog te noemen. De eerste helft van de wedstrijd was een echte strijd en eindigde in 5-8 voor de bezoekers. Mooi om te zien hoe Aalsmeer onvermoeibaar leek en bleef doorgaan in de spel wisselingen. De jongens beleefden groot plezier in het verdedigen van de grote tegenstanders. Vaak slaagde Aalsmeer in het afpakken en onderbreken van de Zwanenburgse aanval.

Ook na rust bleef het Aalsmeerse team op elkaar bouwen. In de afronding viel nog veel te verbeteren, Aalsmeer trof nog veel te vaak de keeper. Dat VOS moeite bleef hebben met de jongens bleek wel uit de 7 (!) strafworpen die Aalsmeer kreeg toegekend. Ook hier nog veel te leren want slechts één strafworp trof het doel. VOS speelde door met hoge en lange, onbereikbare, ballen. Toch speelde Aalsmeer een geweldige wedstrijd en bewezen de jongens dat je, ondanks de score, toch als morele winnaar van het veld kan stappen. Eindstand 7-21