D2 uit het bekertoernooi

Woensdagavond 17 mei op een zomers warme avond mocht de D2 van FIQAS Aalsmeer de kwartfinale spelen om de beker. Gelukkig deze keer thuis, voor de tegenstander was het goed plannen om op tijd in Aalsmeer te zijn, maar dat was keurig gelukt. Deze tegenstander had in de zaalcompetitie tegen onze D1 gespeeld, dus we hadden al enige voorkennis en wisten dat het een lastige wedstrijd ging worden.

De D2 had ook deze keer vier wissels, wat gezien de temperatuur wel prettig was. De eerste helft ging de stand heel gelijk op, de openingstreffer was weliswaar voor Niedorp, maar daarna scoorde Aalsmeer 2 keer, waarna de uitploeg 2-2 maakte. Aalsmeer had af en toe wat moeite met het benutten van kansen, maar verdedigend konden ze goed weerstand bieden aan de meiden uit de kop van Noord-Holland, die gemiddeld genomen toch een stukje groter waren. Even leek het er zelfs op dat Aalsmeer een gaatje kon slaan: 9-7, maar dat liet Niedorp niet gebeuren, waarop het rust werd met een stand van 11-12.

Na een goede drinkpauze begon de D2 vol goede moed aan de tweede helft, maar al snel keken ze tegen 5 punten achterstand aan. Er werden door FIQAS Aalsmeer minder kansen gecreëerd en als ze er waren stond er soms net een paal in de weg. Daarnaast stond er een andere en betere keeper bij Niedorp in het doel dan in de eerste helft. Gelukkig konden Quinty en Tristan haar toch nog een paar keer passeren, zodat het verschil aanvankelijk niet groter werd, maar vanaf 15-19 werd duidelijk dat Niedorp het sterkste team was, en liep het uit naar een 15-24 voorsprong. Cedric zorgde nog voor een laatste treffer om de avond een beetje positief af te sluiten, maar helaas hield hier het bekeravontuur voor de D2 op en gaat Niedorp door naar de halve finale.

De D2 speelt a.s. zaterdag nog wel een thuiswedstrijd in de veldcompetitie, waar het team, na de winst op Lotus afgelopen weekend, nog meedoet in de strijd om de eerste plaats.

Doelpunten: Tristan 5, Jochem 3, Joyce, Cedric en Quinty 2, Fleur en Max.