B2 gegroeid in eerste seizoenshelft

Op zondag 13 december troffen de jongens B2 van FIQAS Aalsmeer een geduchte tegenstander: Olympia uit Oss. In de uitwedstrijd bleek dit een fysieke, soms wat onhandige tegenstander die makkelijk scoorde en stevig verdedigde. Dit bleek ook deze zondag wederom het geval, maar door de goed leidende scheidsrechter werd er nu normaler gehandbald. Met de komst van Glenn werd er meer dreiging vanaf de linker opbouw in het team gebracht en dit kwam ook ten goede van de andere spelersposities.

Er ontstond een leuk en spannend handbalgevecht, waarbij Olympia de overhand in de score had. Het was omdat er een aantal open kansen gemist werd in combinatie met een paar keer slordig balverlies, anders had er met rust een gelijke stand op het scorebord gestaan: nu was het 15-19 in het voordeel van Olympia. Patrick werd minder makkelijk op de cirkel ‘gevonden’ en als hij de bal kreeg, dan lag hij vrij snel door het forse verdedigen op de grond. Toch scoorde hij een paar keer fraai, net als Glenn. In de rust werden de puntjes op de ‘i’ gezet en via prima combinatiespel bleven de jongens van FIQAS aardig in het spoor van Olympia. Dat resulteerde in een eindstand van 30-39, voordeel Olympia.

Het team is in de eerste helft van de competitie flink gegroeid: in vrijwel alle wedstrijden worden er meer dan 25 tot 30 goals gescoord, verdedigend gaat het nog wisselend, maar individueel worden er grote stappen gezet. Het merendeel van de jongens komt uit de C en heeft zowel in het fysieke spel, de snelheid van spelen als de doelgerichtheid goede stappen gezet. Helaas is er nog geen wedstrijd gewonnen, wel één keer gelijk gespeeld maar er is alle vertrouwen dat de eerste punten in de tweede seizoenshelft worden binnengehaald.