Aan elkaar gewaagd…

Op zondag 25 oktober speelde het tweede damesteam van FIQAS Aalsmeer thuis tegen Leidsche Rijn. Een verslag: “We zijn vandaag vrij snel scherp en op schot. Na 5 min staan we 3-1 voor na o.a. een penalty in 1e minuut. Maar Leidsche Rijn komt terug en zo staat het 3-2 na 6 minuten. De hele wedstrijd zal het zo gaan, de teams zijn aan elkaar gewaagd.

We scoren de volgende aanval weer en Leidsche Rijn ook en zo staat het 4-3 na 7 minuten. Dan pakken we door en staat het na 2 mooie breaks 6-4 en ook Inge scoort vervolgens: 7-4. Dan krijgen we een penalty tegen, Leidsche Rijn scoort: 7-5. Lisa maakt mooi de 8-5. We blijven netjes spelen en scoren weer mooi. Lianne vindt Anouk in de hoek, 9-6 na 15 minuten. Dan, na missen op cirkel, krijgen we een break out tegen van Leidsche Rijn. Het staat 9-8 na 17 min spelen. Vervolgens weer een mooie score na de lange wissel van Eva: 10-8. Er volgt een goede stop van Verouschka, al is het jammer dat we daarna onze eigen, snelle aanval niet scorend kunnen afmaken. Vervolgens een mooi tegendoelpunt van Leidsche Rijn. Maar Eva scoort meteen weer tegen van afstand: 11-9. Het blijft spannend (11-10). Mooie score van Cindy dit keer vanaf de hoek en zo wordt het 12-10. Leidsche Rijn blijft bij – 12-11 – en een mooie score van onze kant vanuit het midden door Inge: 13-11. We houden het spannend: 13-12 met nog 6 minuten te spelen in de eerste helft. Brenda scoort de 14e voor ons maar Leidsche Rijn blijft aanhaken, het wordt 14-13 en 14-14 met nog 4 minuten te spelen. Echt aan elkaar gewaagd dus, beide teams.
Leidsche Rijn scoort nu nog een keer en komt op voorsprong. Wij missen helaas onze aanval die daarop volgt, met nog 3 minuten te spelen. Dan volgt er een penalty voor ons: score door Eva en zo staan we weer gelijk. Marloes maakt de 16 tegen 15 na snelle tegenaanval. Mooi gedaan. Er volgt weer en penalty. Eva maakt m en zo staat het bij rust 17-15.

In de tweede helft pakken we het weer goed op. We krijgen een penalty tegen, maar die belandt op de paal. Lisa mist een keer voor ze vervolgens een mooie break scoort. Leidsche Rijn scoort ook en zo blijft het een poos redelijk gelijk op gaan, eigenlijk net als in de eerste helft. Bij vlagen mooie combinaties van beide kanten en bij vlagen wat minder nauwkeurig spel en het missen van kansen. Na 15 minuten is de stand 22-22, even later 24-24 en dan komen we weer op voorsprong: 25-24. Wederom gelijk in de 24e minuut van de tweede helft: 27-27 en dan leggen we het eigenlijk in de laatste 5 minuten net af… we missen en paar keer in onze aanval en Leidsche Rijn weet van afstand een paar keer wel mooi te scoren. Na 27 minuten spelen is het 28-29. Eva heeft wederom een penalty gescoord als Nicole op de cirkel behoorlijk wordt aangepakt. Leidsche Rijn pakt echter door en de beide opbouwers scoren de 30 en 31 tegen 28. Inge kan vanuit de linker opbouw de 29e voor ons er in gooien, maar jammer genoeg is dat net te weinig. Eindstand 29-31 voor de dames uit Leidsche Rijn. Leuk handbal gezien van onze dames, helaas net niet genoeg om punten te pakken.