AALSMEER OVERROMPELT LIONS IN EERSTE FINALE

Aalsmeer is hard op weg de landstitel van LIONS af te pakken. In de eerste finale overrompelden de Noord-Hollanders de gasten uit Limburg: 37-25.

Vanuit een fanatieke dekking, met Pepijn Michielsen (foto) en Jeromy van der Ban voorop in de strijd, was de regie vanavond in de eindstrijd vanaf minuut één in handen van Aalsmeer. Na zeventien minuten had Donny Vink er al acht (!) in liggen.

Vooral in de break-out deed de linkerhoekspeler van Aalsmeer LIONS zeer. Alleen spelbepaler Jur Eussen, in totaal zeven maal raak, kon mee met de machtige thuisploeg.

Net als een week geleden kon het duo Ivo Steins/Lambert Schuurs geen beroep doen op geblesseerden Ids Eussen en Luca van Straaten. Tobias Weiler was wel terug, maar de Duitsers haalde in De Bloemhof niet zijn niveau.

Na de pauze (20-13) liep de formatie van Wai Wong verder uit. Doelman René de Knegt gaf LIONS het laatste zetje en Vink kwam uiteindelijk tot twaalf.

Over acht dagen is de return in Zuid-Limburg. De zondagmiddagwedstrijd bij LIONS wordt waarschijnlijk op NPO1 uitgezonden.

Foto: FotoReza
Bron: Handbal Inside