AALSMEER NA BOEIENDE STRIJD MET LIONS NAAR DE FINALE

Er viel vooraf nauwelijks te voorspellen wie samen met Kras/Volendam de Best-of-Three (BOT) zou gaan spelen. En ook tijdens de rechtstreekse confrontatie zaterdag maakten GreenPark/Aalsmeer en Kembit/Lions het spannend tot de laatste minuten. De thuisclub pakte uiteindelijk met 31-28 de winst en dus het ticket voor de finalewedstrijden.

Het werd in de sfeervolle Bloemhof een heerlijke partij handbal. Uitgekiende aanvallende acties, lekker stevig verdedigen, uitmuntende keepers én, dat mag ook wel eens worden benadrukt, twee voortreffelijke scheidsrechters. William Weijmans en Rick Wolbertus hadden het grillige duel volledig onder controle. Mede vanwege hun sterke leiding ontspon zich een aantrekkelijk kijkspel met veel voordeelregel, snelheid en, waar nodig, adequaat ingrijpen.

Direct al vanaf het begin was het duidelijk, dat Aalsmeer en Lions elkaar geen centimeter ruimte wilden geven. Het verdedigingsblok van de thuisclub met de krachtpatsers Jimmy Castien, Pepijn Michielsen, Samir Benghanem en regelmatig Tim Bottinga of Max de Maat bikkelde er vakkundig op los. Aan de andere kant deden de routiniers Ivo Steins, Jasper Adams, Jonas Dell en Robert Leunissen qua fysiek niet onder voor hun opponenten. Ook zij hielden de zaak met stevig ingrijpen potdicht.

VEEL APPLAUS

Het gelijk opgaande scoreverloop bij 6-6 (na dertien minuten), 10-10 (twintig) en 14-14 (twee minuten voor de rust) wekte dan ook geen verbazing. Fraaie doelpunten van Rob Jansen, Donny Vink en Vaidas Trainavicius aan Aalsmeerzijde en van Rob Schmeits, Ivo Steins en Luca van Straaten aan Limburgse kant zorgden voor veel applaus. Vlak voor het wisselen zorgde de gedreven Tim Bottinga nog net even voor de 15-14 en kreeg de zojuist ingevallen Destin van Dijk een tijdstraf.

Na het hervattingssignaal zette de tendens van gelijkwaardigheid zich voort. De uitmuntende keeper René de Knegt, die verdiend werd uitgeroepen tot Most Valuable Player, maakte bij een strafworp even plaats. En ja hoor, collega Marco Verbeij stopte de strafworp van de meestal feilloze Thomas Dekker knap. Steins zorgde toch voor 15-15 uit de break en daarna bleef de spanning er tot het laatste volop in: 18-18, 21-21, 23-23, in minuut 46. In die tussentijd verrichtte ook de jeugdige Jens Dijkstra in het Limburgse doel een serie importante reddingen.

BESLISSENDE GAATJE

Toch sloeg Aalsmeer op dat moment het beslissende gaatje. Tim Bottinga loeihard 24-23 en een juweeltje vanaf de cirkel door Max de Maat na een perfecte no-look pass van Destin van Dijk: 25-23. Vervolgens maakten Ids Eussen en Ivo Steins steeds de ‘Anschlusstreffer’, maar de gelijkmaker wilde maar niet vallen. In die hectische fase kreeg Martijn Kleijkers een ongelukkige tijdstraf omdat hij bewust voetbal maakte en moest Steins naar de kant vanwege een stevige overtreding op Benghanem. Plotseling dus vier man binnen de lijnen voor Lions en coach Christoph Jauernik nam direct een time-out.

Het kwaad was echter al geschied en de ontketende Vaidas Trainavicius (wat een techniek heeft die man!) zorgde met drie doelpunten op een rij voor 29-26, 30-27 en 31-28. De offensieve dekking van Lions speelde hem daarbij, gelet op zijn passeertechniek, in de kaart. De ontlading bij succescoach Bert Bouwer en zijn manschappen was uiteraard groot. ,,Dit is wel een heel lekkere overwinning”, jubelde Bouwer die opnieuw gaat spelen voor de landstitel. ,,Het was niet makkelijk de laatste weken, maar op basis van een grote mentale weerbaarheid hebben we het karwei toch afgemaakt.”

Doelpunten Aalsmeer: Vaidas Trainavicius (9), Donny Vink (6), Tim Bottinga (4), Samir Benghanem (3), Rob Jansen (3), Don Hartog (3), Jeremy van der Ban (2) en Max de Maat (1).

Doelpunten Lions: Ivo Steins (6), Rob Schmeits (5), Robin Leunissen (4), Ids Eussen (4), Jasper Adams (3), Luca van Straaten (2), Pieter Strauven (1), Jonas Dell (1), Thomas Dekker (1) en Joao Ramos (1).

Scheidsrechters (****): We schreven het hierboven al: Weijmans en Wolbertus leverden door hun uitstekende fluiten een aanzienlijke bijdrage aan het boeiende kijkspel. Een dikke 9 voor de mannen, die ook nog eens rustig blijven en een prima contact hebben met spelers en coaches.

Bijzonderheden: Doelman René de Knegt werd terecht uitgeroepen tot Man-van-de-Wedstrijd, maar dat had ook Vaidas Trainavicius kunnen zijn vanwege zijn kwaliteiten als spelverdeler en zijn doelpunten. Bij Lions zijn we altijd gecharmeerd van de gedrevenheid en de passie van gangmaker Ivo Steins.

De finalewedstrijden worden gespeeld op: 11 juni (in Volendam, zoals het er nu naar uitziet qua doelsaldo +48 om +24),  18 juni (Aalsmeer) en eventuele derde wedstrijd 25 juni weer in Volendam.

AD SPORT/PETER LOTMAN  

Foto Kick’s Fotos.nl

 

 

Leave a Reply