AALSMEER MAATJE TE GROOT VOOR AANVALLEND MATIG QUINTUS

Het bleek uiteindelijk toch een ongelijke strijd. Landskampioen GreenPark/Aalsmeer tegen hekkensluiter van de NL League Quintus. Met 17-30 (rust 7-14) liet Aalsmeer zien dat het niet voor niets strijdt om een finaleplaats om de landstitel.

Voor Quintus gelden andere belangen. Door de beslissing van de bond om Hurry-Up vier punten in mindering te brengen, doemt er voor de Heulse club plotseling een kans op om het verblijf in de BENE-League alsnog veilig te stellen. Een administratieve en theoretische mogelijkheid, maar de leiding én de spelers willen dat buitenkansje toch niet aan zich voorbij laten gaan.  Niet dat er gerekend was op een overwinning tegen Aalsmeer, maar de resterende twee wedstrijden, uit bij Volendam en de laatste partij thuis tegen datzelfde Hurry-Up, wil de ploeg nog éénmaal vlammen.

Dan zal het anders moeten dan tegen Aalsmeer. Verdedigend ging het nog wel, maar in aanvallend opzicht schoten de Westlanders opnieuw tekort. Er was nauwelijks een doorkomen aan en dat was tevens de verdienste van het robuuste verdedigingsblok Jimmy Castien, Samir Benghanem, Pepijn Michielsen en Tim Bottinga. Met daarachter de uitstekend keepende René de Knegt, die steeds weer laat zien dat hij van grote waarde is voor het team van coach Bert Bouwer.

TREFZEKERE DONNY VINK

Een andere uitblinker bij Aalsmeer was Hagenaar Donny Vink. Elke wedstrijd weer toont hij zijn trefzekerheid bij het afronden uit de hoek en vanaf de strafworplijn. Maar ook vanuit de breaks waarin hij steeds precies op tijd weg is om de bal feilloos in zijn handen gespeeld te krijgen van zijn keeper De Knegt. In onze ogen was Vink de Man-of-the-Match en dat was niet voor de eerste keer. Sinds zijn vertrek bij Hellas heeft hij enorme stappen vooruit gemaakt.

Verheugend om te zien was verder het optreden van de voormalig regiogenoten Max de Maat (ex Quintus), Pepijn Michielsen (ex Hellas) en Tim Bottinga, die geleidelijk aan zijn sterke vorm begint terug te krijgen. In de verdediging liet hij zien boordevol energie te zitten. Voor Michielsen was het mooi, dat hij regelmatig mee in de aanval kon gaan en daaruit ook scoorde. Vaidas Trainavicius is altijd de gangmaker als spelverdeler en heeft dan ook nog het vermogen om voor de eigen actie te gaan.

GOED KEEPERSWERK

Quintus kon daar aanvallend dus niet viel tegenover stellen. Te veel aanvallen smoorden al in een vroeg stadium door balverlies, verkeerd afspelen of door te kort op de dekking te spelen. Rick van Ravesteijn schoot zes keer raak en had daardoor een prima schotgemiddelde. Jordi van Erp is een prima handballer, maar moet na zijn jaar vol blessures en ziekte nog terugkomen op zijn oude niveau. Dat kost tijd, maar de stijgende lijn zit er in.

 

Keeper Evan  de Lange, die met trainer Geert Hinskens meegaat naar Volendam, had een serie fraaie reddingen. Maar ook collega Paul Vis stopte bij zijn invalbeurten twee strafworpen en dat is altijd een bijzondere gebeurtenis getuige zijn reactie.

De jeugdige talenten Thimo Axt en Olav Scholtes kregen wel speeltijd, maar kwamen niet tot scoren. Zij zullen volgend seizoen in de nieuwe ploeg hun kansen ongetwijfeld nog voldoende krijgen.

Doelpunten Quintus: Rick van Ravesteijn (6), Jordi van Erp (3), Dean van Haeren (2), Jordan Beukman (2), Yannick Boers (2), Ard Vollebregt (1) en René de Bakker (1).

Doelpunten Aalsmeer: Donny Vink (8), Vaidas Trainavicius (5), Tim Bottinga (4), Max de Maat (3), Jeromy vd Ban (3), Rob Jansen (3), Pepijn Michielsen (2), Armando Besseling (1) en Samir Benghanem (1).

AD SPORT/PETER LOTMAN

foto:Kick Spaargaren

Leave a Reply