A1 wint overtuigend van geel zwart

A1 wint overtuigend van Geel/Zwart

Buiten klinken de hagelstenen op het dak van de Bloemhof. Binnen stonden de meiden A1 van FIQAS Aalsmeer tegenover Geel/Zwart. De wedstrijd begon met een mooi openingsschot van Sanne, een laag stuitje: 1-0. Geel/Zwart kreeg door cirkel-verdedigen een penalty mee: 1-1. En het is maar goed dat de T-shirts stevig van stof zijn: wat een getrek aan elkaar. Door goed met elkaar de wissels in te zetten wist Rochelle 2-1 te maken.

Roos gebruikte haar snelheid door snel te draaien en vanaf de hoek te scoren 3-2. Door goed samenspel van Maxime en Roos werd het 4-2. De meiden van FIQAS vergaten af en toe weer snel klaar te staan als Geel/Zwart in de aanval ging en stonden dan nog niet klaar. Nina bewoog goed op de cirkel waardoor ze aanspeelbaar was en het 6-4 werd. Sanne wist weer prachtig vanuit midden opbouw positie strak in de kruising te gooien. Het publiek op de tribune zat te genieten van het goede samenspel. Maxime wist de ballen vanaf de negen meterlijn keurig in het doel te gooien. 10-5 is de stand inmiddels. De jarige Beau stond al klaar voor de keeper en werd aangespeeld door Lisa: 11-5. Door even slordig spel staat FIQAS in ondertal maar weet wel te scoren en zo wordt de  ruststand 13-7.

Met een harde yell startte de tweede helft. Rochelle wist meteen te scoren: 14-7. Door even niet goed communiceren tijdens de verdediging kwam de cirkel van Geel/Zwart steeds vrij te staan, stand 14-10. Maar door goed keeperswerk van Feline, kon er een break gelopen worden en maakte Roos er 15-10 van. Kim stond goed vrij op de cirkel, alleen werden de doelpunten helaas afgekeurd. Maxime bleef steeds scoren vanaf de negen meter lijn 17-13. Even werden de aanvallen niet afgerond. Lisa maakte door over te lopen vanaf de cirkel een prachtig doelpunt: stand 19-14. Het voetenwerk van Feline was erg sterk deze wedstijd ze hield de ballen goed uit haar doel.  In het laatste stuk van de wedstrijd stond Geel/Zwart nog twee keer in ondertal waardoor Maxime de eindstand kon bepalen op 23-17.

Doelpunten: Maxime 8, Roos 6, Sanne 3, Beau en Rochelle 2, Lisa en Nina 1.