eye-of-the-tiger

C2 in de zondagmiddagmodus...

Zondag 18 december mochten de jongens C2 van FIQAS Aalsmeer aantreden tegen Lacom’91 in Noord-Scharwoude. Met het complete team startte deze wedstrijd om 12.45 uur onder leiding van scheidsrechter Ton, die zelf ook meerdere malen tegen FIQAS gespeeld had in het verleden. Voordat de wedstrijd begon, kwam de begeleider van deze ploeg naar ons toe dat ze graag een dame mee wilden laten spelen en of we daar bezwaar tegen hadden. Nee, natuurlijk niet. Vol goede moed begonnen de mannen aan de wedstrijd. Al snel bleek dat de jongens in de zondagmiddag modus stonden.

Binnen no time lag de bal achter de lijn bij keeper Kik. Er werd door de mannen van FIQAS Aalsmeer slap verdedigd, waardoor de tegenstander het doel makkelijk kon vinden. Ook schoten zij zeer scherp, wat voor onze keepers lastig was. Gelukkig kon Maik met de eerstvolgende aanval de stand gelijk brengen naar 1-1. Caelan verdedigde sterk, onderschepte de bal en hierdoor kon Maico het net van de goal bij de tegenstander vinden: 4-2. Maik, Caelan en Kubilay schoten prima op doel, maar de bal over de zwarte lijn krijgen bleek een bijna onmogelijke opgave. Want wat ze niet wisten van tevoren was dat deze dame (keepster uit de B) het doel prima schoon kon houden. De ruststand was dan ook 19-5.

Na de pauze en de peptalk van coach Rob gingen de heren C2 vol energie beginnen aan de tweede helft. Deze energie boost kwam meteen ten goede van FIQAS Aalsmeer. Ze scoorden diverse keren waardoor ze zomaar vijf punten inliepen. Jordy had een paar mooie reddingen, ondanks dat er scherp geschoten werd. Lars was aanvallend niet helemaal gelukkig in de wedstrijd, hij werd erg strak verdedigd en had weinig ruimte, maar verdedigend stond hij zijn mannetje en was het moeilijk hem te passeren. Kik stond in de 2e helft zijn mannetje onder de lat en had een paar prima reddingen. Halverwege de helft was het verschil nog maar 9 doelpunten: 23-14. Vincent had een prachtig schot vanaf de opbouw in de verre hoek, onhoudbaar voor de keepster. Jelle had een mooie afval bal, waardoor zijn teamgenoot kon scoren. Collin en Jort hebben hard gewerkt in de verdediging maar kwamen aanvallend niet aan bod. En allebei een gele kaart in the pocket! De eindstand van deze wedstrijd was 36-21.

Lekker blijven trainen, mannen. Iedere wedstrijd zien we mooi samenspel, maar de punten blijven nog een beetje uit. Op naar de tweede helft van het zaalseizoen! We gaan nu eerst genieten van een welverdiende kerstvakantie. Onze volgende wedstrijd is op zondag 8 januari om 15.00 uur bij VOS/DSG in Badhoevedorp. Fijne feestdagen en een sportief 2017!