eye-of-the-tiger

C1 heeft te veel ontzag

20171118 MC1Zaterdag 18 november. Vandaag is het zover: de confrontatie van de meiden C1 van FIQAS Aalsmeer tegen de nummer 1, een ploeg van wie niemand in onze poule kan winnen: Quintus. We zijn gespannen. We zijn niet helemaal negatief. We hebben namelijk vorige week gelijkgespeeld tegen SEW wat ook niemand van tevoren had verwacht.

Dus we zien wel. We hebben Lindsay en Roos uit de C2 te leen. De wedstrijd begint. Oh nee, toch niet… we hebben nog geen scheids… Tien minuten later komt er iemand zaal 2 binnenrennen die we niet kennen, haast heeft en dus waarschijnlijk de scheidsrechter is. Inderdaad. Hij is te laat en had zich vergist in het openbaar vervoer. Na enige vertraging beginnen we.

Quintus mag uitnemen. Na 7 seconde is het 0-1. Okay dan… na 2 minuten 0-3. Het gaat hard. Britney opent de score van FIQAS: 1-4. Dan laat Quintus ons zien hoe je moet handballen. Voor we het weten is het 4-11. We zijn duidelijk onder de indruk van onze tegenstander en vergeten daarmee er 100% voor te gaan zoals we normaal doen. Britney maakt 5-12 en Simone verzilvert een penalty: 6-13. We zien 2 goede reddingen van Dyanne achter elkaar. We hebben het erg moeilijk in de eerste helft. We spelen met vlagen goed. Quintus maakt geen enkele fout en scoort bij iedere aanval. We gaan rusten bij 9-23.

De dames gaan naar de kleedkamer om even tot rust te komen. De tweede helft begint en voor we eigenlijk doorhebben dat de wedstrijd weer begonnen is krijgen we 4 doelpunten om onze oren in 2 minuten tijd. Maar dan zetten we eindelijk al ons ontzag voor Quintus opzij en gaan echt handballen: knokken voor iedere bal. Danila verzilvert een penalty: 10-29. Niet veel later zien we een mooie combi tussen Simone en Danila en wordt het 11-31. We gaan van dat moment af gelijk op: 14-34. Simone scoort 3x op rij van afstand. Het is inmiddels 20-42. Jawel, de tussenstand is dramatisch, maar Quintus loopt niet echt meer verder uit. We zijn aan het terugkomen en houden de schade vanaf dan beperkt. We zien nog een mooie actie van Chiara op de cirkel die 22-45 maakt. We gaan uiteindelijke met 23-48 verliezen. Overbluft zijn we. We hadden de wedstrijd eigenlijk al verloren voordat we begonnen. We moeten brutaler worden en ons niet te veel van stand en status aantrekken. Maar we hebben veel geleerd. Quintus is snel en het is zeker geen schande om van deze ploeg te verliezen.