eye-of-the-tiger

Trots op Marit

Marit wint EKFIQAS Aalsmeer speelster Marit van Ede is met de Nationale Beach Handball Selectie Dames U17 Europees kampioen geworden in Zagreb. De finale tussen Oranje en Portugal was ongelooflijk spannend en werd pas in de allerlaatste seconde – in Nederlands voordeel – beslist. Marit had een belangrijk aandeel in de zege, want in finalewedstrijd scoorde zij de meeste punten: zes! Gefeliciteerd: FIQAS Aalsmeer is trots op deze kanjer! Later in de zomer speelt Marit met Oranje ook nog het WK op Mauritius.

Flitsende start niet genoeg

Zondag 12 februari traden de dames A1 van FIQAS Aalsmeer aan tegen de koploper van de jeugddivisie, VOC. Op papier de nummer 1 tegen 7, maar daar was de eerste 20 minuten weinig van te merken. Aalsmeer startte uitstekend, kwam met 4-1 voor en was vooral verdedigend goed op orde. Aanvallend werd er nog wat gemist waardoor er geen groter verschil optrad. VOC had moeite om het scorende vermogen te vinden, maar na 10 minuten begon het beter te lopen bij de Amsterdammers. Dit resulteerde in een 5-4 voorsprong en later in een 8-7 na 20 minuten spelen.

Lees meer...

Dubbele cijfers voor meiden A

Zondag 29 januari speelden de nummers 8 (de meiden A van FIQAS Aalsmeer) en 10 (Zeeburg) van de jeugddivisie West tegen elkaar. Op papier misschien een spannende wedstrijd, maar na afloop bleek het verschil groot te zijn. Uiteraard was Zeeburg in het nadeel van het harsgebruik, maar de dubbele cijfers van 33-15 spreken voor zich. Tot aan 4-4 ging de strijd gelijk op en kon Zeeburg het nog aardig bijlopen, maar dat kwam mede omdat de dames van Aalsmeer een aantal kansen misten. Via een prachtige bal op de cirkel van Marit, een break van Demi en prima schoten van Mirte en Gwenn kwamen ze op 4-1, waarna Zeeburg in de periode erna tot 4-4 terugkwam.

Lees meer...

Sterke tweede helft net niet genoeg...

Zondag 22 januari speelden de meiden A1 van FIQAS Aalsmeer een uitwedstrijd bij VZV. Een verslag: “11.15 uur vertrek vanaf De Bloemhof, op weg naar Noord Holland. 12.15 mooi een uur voor de start van de wedstrijd komen we aan. De voorbereidingen beginnen en het team heeft er zin in. Helaas was Fallon genoodzaakt om op de bank te zitten en was Mandy er niet bij. Roos was mee om het team te versterken. Voldoende fans op de tribune en dus starten maar!
We moeten duidelijk even in ons spel komen en zijn in de eerste helft net niet scherp genoeg.

Lees meer...