eye-of-the-tiger

Nieuwe trainers voor FIQAS dames

Marja Willing kleinMarja Willing wordt samen met Silvia Hofman het nieuwe trainsters duo van de damesselectie van FIQAS Aalsmeer voor het komende seizoen! Marja is een bekend gezicht binnen FIQAS Aalsmeer, maar ook Silvia is geen onbekende bij de selectie: ze gaf vorig jaar al wekelijks één krachttraining aan de groep. Beide trainsters hebben veel handbalervaring om de selectie te kunnen gaan opleiden,

Lees meer...

Dames winnen laatste wedstrijd

AnoukDe dames van FIQAS Aalsmeer speelden zaterdag 1 april hun laatste competitiewedstrijd in de Eerste Divisie. De tegenstander was Fortissimo. Een verslag: “We beginnen deze wedstrijd goed en hebben het initiatief. We gaan er voor en wellicht slepen we er nog nacompetitie uit, maar dat hangt van andere resultaten af (onder andere van PSV tegen Hercules). Anne Visser scoort als eerste vanaf de cirkel gevolgd door een mooie lage bal van Samentha de Soet, die in deze wedstrijd weer goed op schot blijkt te zijn.

Lees meer...

Vertekend verlies

Zaterdagavond 25 maart speelden de dames van FIQAS Aalsmeer uit bij het tweede team van Quintus. Een verslag: “Hoe mooi om te zien dat de strijd in de eerste helft tussen beide teams gelijk op gaat. De eerste 7 minuten hebben wij dan ook steeds de voorsprong. Wij nemen het initiatief om na 7 minuten dan weer 1 punt voor dan weer 1 punt achter te staan. Een leuke wedstrijd dus om te volgen. Niet foutloos, maar met inzet en voldoende snelheid, leuk! Na 10 minuten spelen is de stand weer gelijk, 10-10.

Lees meer...

Verlies ondanks knappe inhaalrace

Uit tegen Bevo speelden de dames van FIQAS Aalsmeer een goede wedstrijd, hoe zou dit thuis uit gaan pakken? Ze hadden in ieder geval goede zin op deze zondagmiddag. We starten goed en het wordt een gelijk opgaande wedstrijd. Na ruim 10 minuten staan we met 3-4 achter. Lisa Endhoven maakt via de snelle tegenaanval gelijk. Wat we al een paar weken bij vlagen hebben, zien we vandaag ook: het spel is net wat te slordig, net iets te vaak komt de bal niet goed genoeg aan waardoor we een deel van onze snelheid in het spel verliezen… Omdat ook Bevo hier in deze fase mee te maken heeft, blijft het gelijk opgaan maar zien we te weinig onderscheidend handbal. Beide keepsters staan goed en ook dat maakt dat scoren alleen lukt als het schot ook echt scherp is.

Lees meer...