eye-of-the-tiger

  • Slideshow Website
  • Jongens teams gehuldigd 2017
  • a.Dames C selectie 2017
  • Heren Selectie 2017-2018 1240x550
  • Dames 1 2016
  • HS 1 FIQAS Aalsmeer-Volendam 23 april 2017 1240x550
  • FIQAS Goud
  • Fiqas-Fyllingen 41 HS1
  • D in Limburg 1240x550
  • 20160917 Semmy AV 1240x550

Handbalkamp: fantastisch!!

2017 Handbalkamp 1Aalsmeer, vrijdagmiddag 30 juni, 16.30 uur, de parkeerplaats van de Bloemhof is leeg. Dit is echter van korte duur, binnen een kwartier is het terrein gevuld met kleine, grote en enkele nerveuze superhelden en -heldinnen. Alle kinderen en uiteraard ook de begeleiding hebben lang naar dit moment uitgekeken, verzamelen voor het allerleukste handbalkamp van Nederland!

Ook Bibi komt naar de Bloemhof. Zij heeft samen met ons het hele kamp voorbereid, maar door persoonlijke omstandigheden kan ze dit weekend helaas niet mee. Om er toch een beetje bij te zijn brengt ze een mand met boodschappen met op ieder artikel een (persoonlijke) boodschap. Dank je wel hiervoor lieve Bibi, nu was je er toch gewoon bij!

Het inladen van de bagage, het zoeken naar een plaatsje in de bus, het afscheid nemen van ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s, het verloopt allemaal soepel. Een enkeling heeft het wat moeilijk bij het afscheid maar we kunnen iedereen verzekeren dat er op de rotonde bij de Bloemhof alleen nog maar lachende kinderen in de bus zaten. De dames van de D1 bezetten de achterbank en laten zich de hele reis duidelijk horen. Er wordt uit volle borst gezongen en er wordt veel gelachen. De wat kleinere superhelden en -heldinnen kijken hun ogen uit, voor menigeen is dit hun allereerste kampervaring.

Zonder al te veel vertraging komen we rond half zeven aan bij de Blauwe Schuur in Amerongen, ons verblijf voor het komende weekend. Jan, Tim en Marcel staan op ons te wachten. Zij waren al eerder vertrokken om het huis in orde te maken en de boodschappen op te halen.

Marcel heet de kinderen welkom en neemt de kampregels door. Vervolgens wordt alle bagage bij elkaar gezocht en gaat iedereen op zoek naar een slaapkamer. Al snel heeft iedereen een “slaapplaats” voor de komende nachten gevonden. Terwijl de kinderen hun bed opmaken en de omgeving verkennen dekt de begeleiding de tafels en worden de vele pannenkoeken opgewarmd. Niet iedereen heeft evenveel honger (hoe zou dat nou kunnen?) maar er worden aardig wat pannenkoeken gegeten, de rest bewaren we voor bij het ontbijt. Tegen acht uur arriveert onze vaste cameraman Peter van Klaveren. Ook dit weekend zal hij, net als alle voorgaande jaren, een film maken van het kamp. Peter, langs deze weg willen we je alvast enorm bedanken voor al die mooie films, interviews en bloopers! Het is ieder jaar weer een genot om naar te kijken, dus dank je wel namens kinderen, begeleiding en ouders!

2017 Handbalkamp 2Als het bijna donker is worden alle kinderen verzocht om wandelschoenen aan te trekken en hun zaklamp te pakken. Het is tijd voor de jaarlijks terugkerende avondwandeling. Voor de meeste kinderen een hele nieuwe ervaring maar voor een aantal onder ons een bekend onderdeel… Tim en Judith gaan voorop, Ingrid, Marcel en Rosanja zijn de sluitposten. Als we nog geen 2 minuten onderweg zijn ligt de eerste al op de grond. Arwen is gestruikeld in het donker en bezeert haar knie en ellenboog. Maar wat een bikkel, ze kijkt naar haar “wonden”, huilt heel eventjes, wrijft er even over en vervolgens loopt ze gewoon weer verder. Wat een kanjer! Zoals iedereen waarschijnlijk wel weet is Tim niet zo heel goed in wandelroutes in het donker uitzetten… Ook dit jaar zijn we weer op “paden” geweest waar volgens ons nog nooit iemand gelopen heeft. We gaan bergje op en bergje af en dwars door de bosjes. Als we uiteindelijk weer op het juiste pad komen worden we “toegefloten” door de familie Vleermuis. In het pikkedonker en doodstil luisteren we met elkaar naar de vleermuizen… best spannend. Gelukkig telt de leiding zo nu en dan de kinderen door hard te roepen dat ze groepjes moeten maken en zo komt iedereen weer veilig aan in ons ‘huis’. Na al dat lopen hebben de kinderen wel iets te drinken verdiend, en gaat er zo nu en dan nog een lekker snoepje naar binnen. Inmiddels is het al laat geworden en na nog wat muziek en dansjes, gaan de E-tjes rond 1 uur hun bed opzoeken. Niet dat ze gelijk gaan slapen natuurlijk... Rond een uur of 2 gaan ook de D-kinderen richting hun kamer, maar ze komen er net zo hard weer uit om nog even gezellig te kletsen in de woonkamer. En ook in de kamers van de E jeugd is het nog niet helemaal stil.... maar zo hoort het natuurlijk ook op kamp. Uiteindelijk doet de sterk vermoeide leiding pas rond 4 uur alle lichten echt uit en ook dan is het nog niet overal helemaal stil...

Helaas, rond 8 uur op zaterdagochtend stormt de wakkere Peter al gezellig bij alle kinderen de slaapkamer binnen en dat levert vast leuke beelden op, maar die zien we later wel terug, als de kampfilm af is. We zijn nog niet helemaal wakker, maar de leiding heeft geen enkel medelijden met die arme kinderen, we gaan namelijk gelijk lekker hardlopen en bootcampen… in de regen! Judith en Ingrid gaan deze keer voorop en wat wakkere mannen sluiten de rij, daartussen alle kinderen, helemaal fris en fruitig. Pffff, wat lopen ze hard en wat een vreselijke oefeningen... maar ze klagen niet en doen goed mee. En van die regen voel je niets in het bos. Als we terugkomen, heeft de achtergebleven leiding alle tafels gedekt en staat het ontbijt al te wachten, dat is dan toch wel weer heel fijn. Die boterhammen en overgebleven pannenkoeken vliegen de monden van de kinderen in. Hierna is het tijd om even te relaxen, maar dat is prima te doen hier op het terrein met een basketbalveld, een tokkelbaan, een speeltuin, een tafeltennistafel en ook binnen de nodige mogelijkheden om je te vermaken. Wat een toplocatie!

Gelukkig is het na de lunch alweer droog en kunnen we van start met de zeskamp, of eigenlijk vijfkamp. De kinderen worden vakkundig in groepjes verdeeld en gaan aan de slag: basketballen, frisbee, skilopen, sponsbroek lopen en ‘zak’lopen met een veel te grote broek aan. Dat werkte bij sommigen op hun lachspieren en anderen werden bloedfanatiek, maar alle kinderen hadden lol!

Dan is het tijd voor de beroemde interviews met onze Peter. Gelukkig is er heel veel animo onder zowel de jongens als de meisjes. Wat er allemaal gezegd is, weet alleen Peter nog maar, maar wat zijn we allemaal nieuwsgierig naar het resultaat. Soms zien we op Facebook al een sneak preview van een interview en het belooft een enorm leuke film te worden. We kunnen niet wachten...

2017 Handbalkamp 3Aan het einde van de middag breekt zelfs de zon door in Amerongen... goed weertje voor de jaarlijkse BBQ. Tim, Remco en Jan zorgen voor het vlees en Remco en Jan hebben een goed vuurtje aangelegd, want bij de BBQ hoort een vuurtje, broodnodig voor de marshmallows en de popcorn! Niets is ons te dol, als toetje is er gezorgd voor bakken ijs van de allerbeste ijsboer van Nederland, we dachten genoeg te hebben, maar na 2 rondes hebben de kinderen nog altijd trek in dat heerlijke ijs. Tussen alle gangen door kan er weer naar hartenlust worden gespeeld en gekletst, ook een belangrijk ingrediënt van een goed kamp natuurlijk. En wat is er leuker dan met zijn allen rond het kampvuur zitten...

De avond vliegt dan ook voorbij, en het is te merken dat de kinderen de vorige nacht niet veel slaap hebben gehad. Rond 12 uur vertrekken de E-tjes naar hun kamers en in de meeste (of eigenlijk, sommige) kamers is het al snel stil. Ook de D jeugd vertrekt eerder dan vrijdagnacht naar hun kamer, na het haren vlechten en wat potjes Weerwolven in Wakkerdam. Zelfs de leiding houdt het deze avond niet vol tot in de hele vroege uurtjes. De volgende dag zullen de ouders alweer komen om de kinderen op te halen, wat vliegt de tijd toch op zo’n leuk kamp.

Zondagochtend is het iets langer rustig, de meeste kinderen pakken iets meer uurtjes dan de vorige nacht. De begeleiding “slaapt uit”, op een enkeling na.

Vele slaperige koppies verschijnen aan het ontbijt, valt niet mee twee nachten weinig slaap! Ook deze ochtend genieten we nog van de pannenkoeken die door de kinderen zijn meegebracht. Na het ontbijt is het tijd voor het inpakken van de spullen en het opruimen van de kamers… wat een chaos hebben ze er van gemaakt!!!

2017 Handbalkamp 4Als de kamers leeg zijn kan de grote schoonmaak beginnen… industriële stofzuigers en schoonmaakartikelen komen er aan te pas om alles weer “spik en span” te krijgen.

Voordat de ouders komen doen de kinderen spelletjes, spelen ze een potje basketbal, twister en tafeltennis en roetsjen ze van de kabelbaan. Ook worden er levende piramides gebouwd; Remco, Tim en Marcel als pilaar en de meiden er bovenop.

Na de lunch arriveren de eerste ouders om hun kinderen op te halen. Zij laten vol trots de kamers zien waar ze hebben geslapen en vertellen honderduit over hun avonturen. Als alle ouders aanwezig zijn worden de bekers voor de “Kampkanjer 2017” uitgereikt. Dit jaar gaan die naar Florian en Arwen. Florian heeft het hele weekend met een big smile op zijn gezicht rond gelopen, deed aan alles vol enthousiasme mee en was absoluut niet de beroerdste om te helpen met klusjes! Ondanks dat Arwen een aardige smakker heeft gemaakt tijdens de avondwandeling, hebben we haar geen moment horen klagen! Wat een kanjers, een dik verdiende bokaal voor jullie beide.

Na een laatste dankwoord van Marcel nemen de kinderen afscheid van elkaar, van de Blauwe Schuur en van de begeleiding. Wat hebben we het leuk gehad met elkaar, we hebben gedanst, gezongen, gek gedaan, kilo’s snoep en chocola gegeten, tientallen vlechten gemaakt, kortom… het was weer een fantastisch kamp. We hebben genoten… dank jullie wel!

Ook met veel dank aan al onze geweldige sponsors!

Banketbakkerij Tearoom Chocolaterie Ab Müller

Autoschade Herstel Van den Berg

Supportersvereniging FIQAS Aalsmeer

Handbalvereniging FIQAS Aalsmeer

Sportvereniging Vriendschap

Tim, Remco, Marcel, Jan, Peter, Ingrid, Judith, Babette en Rosanja

Recent

 

Lees ook...

Het verslag van de meiden C2 die een derby wonnen, over de mannen van FIQAS 2 die hun derde wedstrijd speelden binnen een week en de jongens A1 die matig speelden maar toch punten behaalden...


Verlies dames en heren

Het was een minder goed weekend voor de topteams van FIQAS Aalsmeer, want zowel heren 1 en 2 als dames 1 wisten hun (uit)wedstrijd niet te winnen. De mannen van FIQAS 1 hadden geen antwoord op het spel van Hasselt, kwamen op achterstand en wisten de wedstrijd niet meer te kantelen. De dames kwamen er bij koploper DSVD ook niet aan te pas en FIQAS 2 had helemaal een off day en verloor ruim bij Tachos. Later meer.    

 

Dames loten V&L

In de achtste finale van het NHV bekertoernooi moeten de dames van FIQAS Aalsmeer het opnemen tegen de dames van het Limburgse Geonius/V&L. De tegenstander komt uit in de eredivisie en staat daarin momenteel op de vierde plaats. De Aalsmeerse dames spelen wel thuis in de Bloemhof. Het bekerduel staat gepland voor dinsdag 6 februari a.s. om 19.45 uur.  

 

Bekerloting heren 1,2 en 3

De loting voor de achtste finales van de NHV beker leverde voor de drie FIQAS mannenteams de volgende wedstrijden op: op woensdag 21 februari nemen de mannen van FIQAS 1 het op tegen Unitas, een ploeg uit de Tweede Divisie A. De wedstrijd wordt om 21.00 uur gespeeld in sporthal De Boerhoorn in Rolde. FIQAS Aalsmeer 3 speelt op dezelfde avond thuis om 20.30 uur in de Bloemhof tegen OCI/Lions 2, een eredivisieploeg. Donderdag 22 februari strijden de mannen van FIQAS 2 in de Bloemhof tegen JMS/Hurry Up, de nummer 9 uit de BeNe League. Aanvang: 20.00 uur. De winnaars plaatsen zich voor de kwartfinales, die gespeeld worden in maart.      

 


 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Zoeken

   
 
Aankondiging (3)

FIQAS TV

Videoverslag Peter

Foto Galerij

pictures-gallery2

 

 

handbal 2017 selection mike multi karssingdavid@motion-fysiotherapie.nl

 

    facebook    twitter